بررسی تأثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر حمل و نقل شهری ( نمونه موردی : بانک ملت و مسکن شعبه ملاصدرا شهر شیراز )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس علمی پژوهشی عمران، معماری و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CACONF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی خلیلی

دکتری حمل و نقل، مدرس مدعو دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران

سیده هانیه آل یاسین

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

از آن جا که بحث آلودگی های محیطی و روانی حاصل از ازدحام ترافیک در شهرها، امروزه از بحث های مطرح در دنیا و در نتیجه در کشور است. روش های بسیاری در جهت کنترل حجم تردد صورت گرفته است که در این میان استفاده از فناوری های اطلاعات و ارتباطات در همه زمینه ها و از جمله در حمل و نقل مورد توجه خاصی قرار گرفت. از جمله اهداف استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در حمل و نقل افزایش کارایی انرژی، افزایش امنیت و مدیریت تقاضای سفر است. در این مقاله ابتدا به اثرات کلی فناوری اطلاعات و ارتباطات بر حمل و نقل شهری و سپس به بررسی عنوان نمونه موردی مطالعاتی که تأثیر ورود این فناوری ها به صنعت بانکداری و نتیجه آن در کاهش جذب سفر را نشان می دهد، پرداخته خواهد شد. در این راستا، داده های حاصل از جامعه آماری بانک های واقع در خیابان ملاصدرای شیراز تحلیل گشته و در نهایت تأثیر استفاده از خدمات نوین بر حجم سفرهای جذب شده به این بانک ها محاسبه می شود. نتیجه کلی این پژوهش یافتن رابطه رگرسیونی بین شاخص های استخراج شده از مطالعات میدانی و پژوهشی فناوری اطلاعات و ارتباطات و متغیر میزان جذب سفر به بانک های نام برده است. تکنیک تجزیه و تحلیل داده ها، استفاده از نرم افزار­SPSS­ است به طوری که ابتدا داده ها را به صورت پرسشنامه جمع آوری شده و سپس با استفاده از نرم افزار آمار توصیفی را بررسی می گردد. نوع تحقیق کاربردی و روش مطالعه به صورت، تحلیلی, پیمایشی و استقرایی است. ابزار گرد آوری داده ها در این پژوهش، منابع کتابخانه ای و اینترنتی، و داده ها به صورت استفاده از روش های میدانی گردآوری شده است.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، جذب سفر، بانکداری نوین، حمل و نقل، جذب سفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.