تحلیل رابطه دو سویه شبکه منطقه ای حمل و نقل خوزستان و جریان فضایی کاروان های راهیان نور رویکرد توسعه ای درهم افزایی ظرف از مظروف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس علمی پژوهشی عمران، معماری و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CACONF01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی خلیلی

دکترای برنامه ریزی حمل ونقل ،مدرس مدعو دانشگاه علم و صنعت ایران ،مهندسین مشاور پرداراز

سیده فاطمه حجت زاده

دانشجوی ارشد شهرسازی گرایش برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه علم و صنعت ایران

امیررضا نیک کار

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک، مهندسین مشاور پرداراز

چکیده

گردشگری و تفرج در ذات خود صنعتی است که کمترین وابستگی را به تکنولوژی های آینده دارد. و سیستم حمل و نقل نیز در قلب این صنعت قرار دارد. حمل و نقل یک دلیل و نیز یک نتیجه از رشد گردشگری است، که می تواند موجبات بهبود تسهیلات گردشگری را فراهم نموده و سپس توسعه ی گردشگری نیز موجب تحریک حمل و نقل و ارتباطات شود. در منطقه خوزستان پس از پایان جنگ تحمیلی وفور یادگاری ها و یادمان های به جای مانده از جنگ موجب گردیده که سالیانه گردشگران زیادی تحت عنوان کاروان های راهیان نور از منطقه خوزستان بازدید نمایند .از جمله مهمترین اهداف پژوهش کاوش در تعامل میان حمل و نقل پایدار و گردشگری است به طوری که رشد و توسعه در هرکدام از این دو بخش متاثر از روابطی است که با یکدیگر دارند. لذا در جهت دست یابی به هدف پژوهش با تحلیل ظرفیت ها و شرایط زمینه و نیز عوامل جریانی موثر از برون روی منطقه ابتدا این دو سیستم را مورد ارزیابی قرار داده، سپس در جهت بهبود و ارتقای حمل و نقل و به تبع گردشگری به ارائه ی راهبردهایی پرداخته شده است. نمرات حاصل از ماتریس های همزمان عوامل درونی و بیرونی از ماتریس سوات نشاندهنده ی تفوق نقاط ضعف بر قوت و فرصت بر تهدید است. پژوهش نشان می دهد که برای غلبه بر ضعف ها باید از فرصت های ایجاد شده در هر دو سیستم استفاده کرد راهبردهایی همچون ایجاد زیرساخت های مناسب حمل و نقل در جهت توسعه گردشگری و استفاده از ظرفیت بازدید کنندگان مناطق جنگی در جهت افزایش میزان شاخص های اقتصادی منطقه و استفاده از این فرصت در راستای مناسب سازی سیستم حمل و نقل از جمله ی راهکارهای ارائه شده در این پژوهش می باشد.

کلیدواژه ها

حمل و نقل، گردشگری، راهیان نور، مناطق عملیاتی جنوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.