بررسی ارزیابی امنیتی در شهر مهاباد با رویکرد پدافند غیر عامل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس علمی پژوهشی عمران، معماری و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CACONF01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم الیاسی

دانش آموخته طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات زنجان، گروه شهرسازی، زنجان، ایران

لیلا زائرحجازی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

اکام محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

شهلا محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز

چکیده

یکی از مهمترین پارامترها در سکونتگاه های انسانی ایمنی است. و از چالش های که با آن روبرو هستیم، ارزیابی نقاط قوت و ضعف یک شهر در مقیاس های متفاوت از دید پدافند غیر عامل می باشد. به عنوان قابل پرهیزترین رهنمود ایمنی در مقابل بلایای طبیعی و مخاطرات انسانی، ما را به این امر وا می دارد تا زمینه ساز شناسایی کاستی ها ، و افزایش قدرت مقابله در هنگام وقوع بحران باشیم. مهاباد یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. این پژوهش با هدف شناسایی عوامل بحران زا در شهرمهاباد و ارزیابی سطح ایمنی شهر براساس ضوابط پدافند غیر عامل تهیه شده است. روش گرد آوری این اطلاعات تحقیقی، توصیفی، تحلیلی و میدانی بوده که چهار چوب و مباحث نظری آن با روش تاریخی و توصیفی با اتکا به اطلاعات، اسناد و مدارک نوشته شده تدوین گردیده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که بحران های سیل و زلزله به عنوان خطر بالقوه ای طبیعی، همواره شهر مهاباد را تهدید می کند. ارزیابی وضع موجود کاربری های شهر براساس ضوابط ایمنی در مقابل بلایای طبیعی و بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید ایمنی شهر مهاباد بیانگر این مهم است که مهاباد شهری نا امن در برابر سیل و زلزله آسیب پذیرمی باشد. تدوین طرح جامع ایمنی مسیل های عبور آب باران از شهر خصوصا دریاچه سد ، ایجاد حریم های امن برای مراکز حساس و مهم ، تشویق سازندگان ساختمان به استفاده از مصالح و سازه های مستحکم و مقاوم سازی بافت فرسوده از جمله راهکارهای پیشنهادی در راستای ارتقاء ایمنی شهر مهاباد می باشد.

کلیدواژه ها

پدافند غیر عامل، شهرمهاباد، ایمنی، بحران های طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.