تحلیل خطر لرزه ای به روش قطعی شهر دیر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری مباحث کلیدی در مهندسی عمران ، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCCAC01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ولیان

کارشناس ارشد عمران زلزله

محسن نجفی

کارشناس ارشد عمران زلزله

احمدعلی زارع مهرجردی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

حمیدرضا عابدینی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد،

چکیده

یکی از عواملی که هرساله سبب خسارات جانی و مالی عمده ای میگردد، بدون شک پدیده زلزله میباشد و با توجه به اینکه کشورمان ایران ازجمله نقاط زلزله خیز دنیا به شمار میرود ، سعی و برنامه ریزی جهت بررسی راهکارهای ممکن درراه کاستن هر چه بیشتر از این آسیب طبیعی وظیفه ای سترگ و قابل اجرا میباشد. با توجه به اینکه برای طراحی سازه های مقاوم در برابر زلزله در مناطق لرزه خیز، نمی توان برای هر ساخت گاه دستگاه شتاب نگار مستقر نمود و در انتظار رویداد زمین لرزه ای در گستره ی نزدیک به آن باقی ماند تا یک رکورد مناسب از جنبش نیرومند زمین فراهم شود، در مناطق لرزه خیز جهان اقدام به طراحی و استقرار شبکه ی شتاب نگاری و لرزه نگاری میشود تا پس از ثبت جنبش نیرومند زمین از تعداد زیادی از زمین لرزه ها در گستره ی این شبکه ها بتوانند با پژوهش های متعدد به نتایجی دست یابند که منتج به تهیه ی نقشه های پهنه بندی لرزه ای شود و پارامترهای جنبش نیرومند زمین برای هر ساخت گاهی بر پایه ی این نقشه ها پیش بینی و برای بارگذاری زمین لرزه بر روی سازه ها از آن بهره گرفته شود. در این مقاله شهر دیر واقع در استان بوشهر و مرکز شهرستان دیر است. گسلهای مهم منطقه شامل گسل کازرون، برازجان، پیشانی کوهستان و پیش ژرفای کوهستان است. برای مشخص نمودن منابع لرزه ای زلزله های بالای 4 ریشتر از سال 1913 تاکنون جمع آوری و زلزله های تاریخی بزرگ در محاسبات اعمال میشود. با توجه به نظریه روش های تحلیل خطر زلزله و موقعیت گسل های ذکرشده، در این پروژه به برآورد خطر لرزه ای با استفاده از روش رهیافت تعیینی شهر دیر پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

تحلیل خطر لرزه ای، دیر، بیشینه شتاب زمین، جنبش نیرومند زمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.