کاربرد تبدیل فوریه در فناوری سونار
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی صنایع فراساحل
- کد COI اختصاصی: OICIRAN05_110
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2624
نویسندگان
دانشیار، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
چکیده
زیر دریایی، بعنوان یک وسیله نقلیه شناور که توانایی حرکت در زیر آب و رسیدن به اعماق اقیانوس را دارد، در مواجهه با عواملی نظیر پستی و بلندی کف دریا، کوه های یخی، موانع ساخت انسان و رویارویی با دشمن، نیازمند سیستمی با توانایی تشخیص موانع است . سونار دستگاه ردیاب زیردریایی است که با انتشار امواج صوتی،وجود موانع و فاصله آنها را از مبداء تشخیص می دهد. علاوه بر ردیابی، این روش معمولابه منظور ناوبری و ارتباط با دیگر یگان های شناور و زیر آبی نیز استفاده می شود.فرکانس های دریافت شده توسط سونار، ممکن است شامل محدوده ای از فرکانس های غیر مفید، نظیر صدای دلفین ها و ارتعاش پروانه زیر دریایی دشمن باشد که نویز نامیده می شوند. برای استفاده موثر از سیستم سونار، باید این نویزها حذف شده یا به حداقل برسند. در این مقاله، برای رفع مشکل نویز، ابتدا از یک سیگنال با نرخ مشخص، نمونه برداری شد. سپس با استفاده از تبدیل فوریه، طیف فرکانسی آن بدست آمد. با توجه به اینکه همواره فرکانس نویز بالاتر از بقیه طیف فرکانسی است، فرکانس نویز تشخیص داده شده و با یک فیلتر مناسب حذف گردید. در مرحله بعد، با استفاده از عکس تبدیل فوریه، یک فضای نمونه جدید با همان نرخ اولیه ساخته شد که نویزی در آن وجود نداشته و صدا بهراحتی قابل تشخیص باشد. نتیجه این تحقیق، بیانگر توانایی و کاربرد تبدیل فوریه در بهبود کیفیت سیستم سونار استکلیدواژه ها
سونار، سیگنال صوتی، نویز، تبدیل فوریه، فیلترمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.