تعیین مناسب ترین توزیع فراوانی حداکثر بارش 24 ساعته در ایستگاه های باران سنجی استان کهگیلویه و بویراحمد
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: یازدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
- کد COI اختصاصی: WATERSHED11_104
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1044
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار گروه مهندسی آبخیزداری دانشگاه یاسوج
چکیده
حداکثر بارش های محتمل یکی از مهمترین عوامل دخیل در برآورد حداکثر سیلاب محتمل بوده و از این نظر در طراحی سازه های آبی نظیر سدهای مخزنی و نیز شبکه های ابیاری و زهکشی به منظور دستیابی به معیار علمی جهت طراحی مناسب و پرهیز از حداکثر سازی غیرمنطقی ابعاد سازه و همچنین توجیه اقتصادی طرح، همواره این موضوع دغدغه متخصصان و مدیران منابع آب بوده است و مدنظر قراردادن حداکثر سیل محتمل می تواند به عنوان پارامتر اطمینان بخش در این زمینه ارائه گردد. آنچه که مسلم است حداکثر سیل محتمل PMF در نتیجه حداکثر بارش محتمل PMP به وجود می آید. این مقاله با هدف انتخاب مناسب ترین توزیع آماری مطابق با داده های بارش حداکثر 24 ساعت در 41 ایستگاه باران سنجی استان کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته است. در این تحقیق با بررسی اطلاعات ایستگاه های باران سنجی موجود در منطقه مورد مطالعه و با توجه به این که آمار مورد استفاده باید سه شرط مرتبط بودن، کفایت و درستی را داشته باشند، نهایتاً یک دوره مشترک آماری 30 ساله از سال آبی 1363 تا 1392 تعیین گردید. برای تکمیل و درستی را داشته باشند، نهایتاً یک دوره مشترک آماری 30 ساله از سال آبی 1363 تا 1392 تعیین گردید. برای تکمیل نواقص آماری از روش نسبت نرمال و به منظور انتخاب مناسب ترین توزیع احتمالاتی مقادیر بارش حداکثر 24 ساعته از نرم افزار Easy fit و بر اساس دو شاخص کلموگراف- اسمیرنوف و اندرسون- دالینگ استفاده شد. نتایج نشان داد که از بین توزیع های آماری موجود، با توجه به اینکه توزیع ویکبی در 64 درصد ایستگاه ها توزیع منتخب بود. در کل منطقه به عنوان مناسب ترین توزیع انتخاب گردید.کلیدواژه ها
توزیع آماری، حداکثر بارش 24 ساعته، توزیع ویکبی، کهگیلویه و بویراحمدمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.