معرفی و بررسی جنبههای هواشناسی مؤثر در آلودگی هوای تهران
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی برنامه ریزی و مدیریت سیستم های محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME01_152
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1657
نویسندگان
دانشگاه تهران-دانشکده محیط زیست-گروه مدیریت و برنامه ریزی
چکیده
افزایش رشد جمعیت و ازدیاد فعالیتهای انسانی همراه با پیشرفت روزافزون تولیدات صنعتی، مشکل بزرگی را برای ساکنان کره زمین به وجود آورده و آن آلودگی هوا است. تهران به طور جدی با این مشکل روبروست و آمار و اطلاعات مربوط به آلودگی هوای آن نگران کننده است. تمرکز زیاد جمعیت، نبودن فضای سبز کافی، بافت شهری نامناسب و شرایط نامناسب اقلیمی و عوامل جوی تهران دست به دست هم داده و موجب گردیده که این شهر در ردیف یکی از آلوده ترین شهرهای جهان قرار گیرد. لذا در این مقاله از بین تمام عواملی که در آلودگی هوای تهران مؤثرند، سعی گردیده که رابطه بین آلودگی هوای این کلان شهر با عوامل جوی و هواشناسی مانند باد، حرارت و نزولات جوی، مورد بررسی قرار گیرد و ضمن بررسی وضع موجود به ارائه راهکارها و پیشنهادهایی برای بهبود وضع موجود پرداخته شده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که به طور کلی بررسی پتانسیل آلودگی هوای تهران، شامل 3 مرحله منابع آلاینده، انتقال پراکندگی و دریافت مواد است که از بین این مراحل، مرحله انتقال و پراکندگی بیش از سایر مراحل به عوامل جوی وابسته است. از طرف دیگر تأثیر عوامل جوی در رقیق نمودن منابع آلاینده بسیار حائز اهمیت بوده که این امر میتواند توسط فرآیند نشر یک سیکل روزانه مورد بررسی قرار گیرد. در این تحقیق با تحلیلی که بر وضع آلایندههای شهر تهران به عمل آمد، مشخص گردید که ناپایداری هوا، باد، بارشهای جوی، پدیدههای محلی آناباتیک و کاتاباتیک و جبهههای هوای سرد و گرم از جمله مهمترین عوامل جوی مؤثر در آلودگی هوای شهر تهران میباشند.کلیدواژه ها
آلودگی هوا، آلاینده، اینورژن، عوامل جوی و هواشناسیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.