پتانسیل یابی الگوی پیاده مداری و رشد هوشمند در بافت مرکزی شهرکرد
محل انتشار: همایش بین المللی اقتصاد شهری
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 775
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICUE01_065
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395
چکیده مقاله:
شهرها به دلیل ارتقای کیفیت زیست محیطی در جهت کاهش سوخت فسیلی، بهبود سلامت افراد، افزایش روابط متقابل اجتماعی میان شهروندان، بهبود کیفیات اجتماعی و فرهنگی زندگی در شهر و کمک به انسانی کردن محیط های شهری، به حرکت عابر پیاده وابسته اند. رویکرد مجددبه سرزندگی فضاهای شهری خصوصاً در مراکز شهری و از دیدگاه عابر پیاده، ضرورتی اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. پیاده راه ها، معابری با بالاترین حد نقش اجتماعی اند که در آنها تسلط کامل با عابر پیاده بوده و از وسایل نقلیه موتوری تنها به منظور سرویس دهی به زندگی جاری در معبر استفاده می شودو ابزاری برای بروز فعالیت جمعی می باشند.تئوری رشد هوشمند، یک تئوری حمل ونقل و برنامه ریزی شهری است که بر رشد درونی شهر تمرکز می کندو در مقابل پراکندگی شهری، بر فشرده سازی شهر تأکید دارد و طرفدار کاربری های فشرده، حمل ونقل محور و دوستدار پیاده روی و دوچرخه سواری است.پیاده راه ها مکان هایی هستند با پتانسیل کاربری مختلط که خود از ارکان اصلی رشد هوشمند شهری می باشند. ایجاد پیاده راه های مناسب و همراه باکاربری ترکیبی، به افزایش شاخص های رشد هوشمند شهری، منجر می شود. در ا ین تحقیق، به بررسی پیاده مداری و رشد هوشمند در بافت مرکزیشهرکرد پرداخته می شود. بافت مرکزی شهرکرد، دارای ساختار شبکه ارتباطی؛ عمدتاً شبکه ای شطرنجی با تقاطع های زیاد در فاصله نزدیک به یکدیگر می باشد. روش تحقیق این مقاله، توصیفی و تحلیلی است که برای جمع آوری داده ها از روش مشاهده و پیمایش میدانی استفاده شده است. از یافته های تحقیق، وجود پتانسیل لازم در برخی خیابان های بافت مرکزی شهرکرد با توجه به شاخص های پیاده مداری می باشد. با توجه به وجود کاربری های تجاریو خدماتی و مذهبی و آثار تاریخی در ا ین محدوده و ساختار شبکه ارتباطی شطرنجی در بافت مرکزی شهرکرد ، این شهر پتانسیل لازم برای ایجاد الگوی پیاده مداری و رشد هوشمند را دارا می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رسول حیدری سورشجانی
استادیار رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیا، دانشکده منابع طبیعی وعلوم زمین، دانشگاه کاشان، کاشان ، ایران
یونس غلامی بیمرغ
استادیار رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیا، دانشکده منابع طبیعی وعلوم زمین، دانشگاه کاشان، کاشان ، ایران
حشمت الله صادقی
کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیا، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان، کاشان ، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :