ارسی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در علوم فنی و مهندسی
- کد COI اختصاصی: IBSN01_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1092
نویسندگان
دانشجوی مقطع کاردانی دانشگاه هاشمی نژاد ساری
دانشجوی مقطع کاردانی دانشگاه هاشمی نژاد ساری
دانشجوی مقطع کاردانی دانشگاه هاشمی نژاد ساری
دانشجوی مقطع کاردانی دانشگاه هاشمی نژاد ساری
چکیده
چکیده عناصر تزئینی معماری دوره قاجار تهران در کاخ های آن به طور چشم گیر دیده میشود. از جمله عناصر تزئینی، ارسی ها هستند که طرح و نقش ی خاص دارند؛ اما امروزه با توجه به نفوذ معماری غرب و کم رنگ شدن عناصر سنتی، در حال فراموشی اند. از این پژوهش نتیجه گرفته میشود که تمامی طرحهای این ارسی ها، منحنی هستند. این طرحها از نقش های اصلی بته جقه، چهارپر و طرح های قاب بندی و گل تشکیل شده که در اغلب هنرهای دوره قاجار به کار رفته اند. اینگونه استنباط می شود که طرح های سنتی در دوره قاجار در اغلب هنرها به کارمیرفته و با توجه به مصالح و ابزار کار آن هنر، در برخی ساده و در برخی با جزئیات همراه بوده است. هدف این پژوهش، مطالعه طرح ارسی های کاخهای مذکور و تطبیق آنها با یکدیگر و در پایان بررسی نقش های اصلی و تطبیق آ نها با سایر هنرهای دوره قاجار است. شیوه تحقیق توصیفی تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای میدانی است. در این راس تا طرح ارسی های کاخ های قاجاری تهران با رویکرد به ارسی های عمارت شمس العماره در کاخ گلستان، عمارت مسعودیه و کاخ صاحبقرانیه مطالعه و بررسی شده است.کلیدواژه ها
ارسی معماری قاجار رنگ و نور پنجره درمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.