برآورد ژرفا و اندیس ساختاری بی هنجاریهای محدوده قادرآباد با روش اویلر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در علوم فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: IBSN01_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکار بهنام

دانش آموخته کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

مهرداد رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشکده فنی دانشگاه تهران،

سلماز فرناد

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشکده فنی دانشگاه تهران،

حمیدرضا رنضی

دانشیار دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

چکیده

در این مقاله، به مطالعات مغناطیس سنجی در محدوده قادرآباد بوکان در استان آذربایجان غربی پرداخته شده است. در محدوده مورد مطالعه بیرون زدگی هایی از کانی سازی آهن به صورت مگنتیت و هماتیت وجود دارد. به منظور مطالعات مغناطیس سنجی، شبکه برداشتی با فاصله خطوط برداشت 20 متر در جهت خاوری باختری و فاصله نقاط برداشت 10 متر طراحی شد. پس از برداشت داده ها تصحیحات لازم جهت پردازش بر روی داده ها انجام شده است. تصحیحات انجام شده شامل تصحیحات روزانه و تصحیح میدان زمین مرجع IGRF میباشند که بر روی داده ها اعمال شده اند. سپس به پردازش و تفسیر داده ها پرداخته شده است. پارامترهای میدان زمین مرجع در محدوده مورد مطالعه شامل شدت میدان زمین مرجع 47634 نانوتسلا، و زاویه میل مغناطیسی 54/939 درجه و زاویه انحراف مغناطیسی 4/909 درجه میباشد. در محدوده مورد مطالعه در بخش شمالی خاوری و باختری و جنوبی سه زون بی هنجاری با گسترش عمقی مناسب حدود 30 متر قابل شناسایی است. گسترش جانبی این بی هنجاریها در نقشه های مختلف بویژه سیگنال تحلیلی به خوبی آشکار شده است. یکی از مهمترین پارامترهای کمی در این روش برآورد ژرفا و اندیس ساختاری پیکره است. بعد از شناسایی محل و گسترش عرضی تقریبی، ژرفای این بی هنجاریها با استفاده از روش اویلر دکانولوشن تعیین و اندیس ساختاری مربوط به پیکره نیز با روش آزمون و خطا برآورد شده است. ژرفای بی هنجاری بخش خاوری و باختری حدود 12±5 متر و ژرفای بی هنجاری جنوبی حدود 20 متر و اندیس ساختاری مربوطه 2/1 برآورد شده است.

کلیدواژه ها

ژئومغناطیس، سنگ آهن قادرآباد، برآورد ژرفا، اویلر دکانولوشن، اندیس ساختاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.