بررسی مقاومت نهایی دیوارهای برشی فولادی دارای کابلهای پس کشیده با استفاده از بارگذاری چرخهای به روش اجزاء محدود

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در علوم فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: IBSN01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کماسی

استادیار گروه عمران، دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی(ره)

علی رادپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

در سالهای اخیر استفاده از سیستم دیوارهای برشی فولادی به دلیل مزایای فراوانی که نسبت به سایر سیستمهای مقاوم در برابر زلزله دارد، مورد توجه قرار گرفته است. این سیستم درکشورهای مختلف توسط محققین برجسته مورد ارزیابی قرارگرفته که نتایج مطلوبی را دربرداشته است.در این پژوهش از یک دیوار برشی فولادی که در آن اتصال تیر به ستون با استفاده از کابل و نبشی پیچی صورت گرفته ، استفاده شده است. نتایج مدلسازی نرم افزار اجزای محدود آباکوس با یک نمونه آزمایشگاهی معتبر مقایسه گردید تا صحت آن بررسی شود، همگرایی خوبی میان نتایج ملاحظه شد که بیانگردرستی مدلسازی بود. نتایج تحلیل استاتیکی غیرخطی مدلها نشان داد که دیوار برشی فولادی کابلدار نسبت به دیوار برشی فولادی معمولی، مقاومت نهایی بالاتری دارد. همچنین نتایج حاکی از آن بود که با افزایش ضخامت ورق، طول دهانه و نیروی پس کشیدگی اولیه کابلها، مقاومت نهایی سازه افزایش مییابد، ولی افزایش ارتفاع موجب کاهش مقاومت نهایی سازه میشود

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، کابل پسکشیده، مقاومت نهایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.