بررسی روشهای مختلف مدیریت کاهش لجن در فرایندهای هوازی تصفیه فاضلاب توسط فرایندهای فیزیکوشیمیایی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی برنامه ریزی و مدیریت سیستم های محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME01_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1793
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر مهردادی

عضاء هیئت علمی دانشگاه تهران –دانشکده محیط زیست گروه مهندسی محیط زی

غلامرضا نبی

عضاء هیئت علمی دانشگاه تهران –دانشکده محیط زیست گروه مهندسی محیط زی

افشین تکدستان

عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز و دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی ع

چکیده

یکی از معایب عمده فرایندهای هوازی تصفیه بیولوژیکی فاضلاب از جمله فرایند لجن فعال تولید نسبتا زیاد لجن مازاد بیولوژیکی است . بطوریکه حدود 40 الی 60 در صد هزینه سرمایه گذاری و متجاوز از 50 درصد هزینه راهبری و نگهداری تصفیه خانه ها و 90% مشکلات تصفیه خانه به امر تصفیه و دفع لجن حاصل از تصفیه خانه فاضلاب مربوط میشود.هزینه های سنگین عملیات و فرایندهای تصفیه لجن از یک سو و وضع قوانین واستانداردهای شدید برای استفاده مجدد ویا دفع لجن حاصل از تصفیه فاضلاب از سوی دیگر سبب شده است که شیوه های کاهش تولید لجن در فرایندهای هوازی تصفیه فاضلاب مورد توجه قرار گیرد. از مهمترین شیوه های فیزیکو شیمیایی کاهش لجن مازاد بیولوژیکی ، کاهش ضریب تولید بیومس از طریق اعمال اکسیداسیون بخشی از لجن تولیدی توسط مواد اکسید کننده نظیر ازن و کلر ، دورریزی انرژی( (Energy Spilling توسط موادآلی سمی یا فلزات سنگین ،تصفیه حرارتی –قلیایی ، تغییر PH و استفاده از پالس الکتریکی در لجن برگشتی می باشد. هدف از ارائه این مقاله ارائه راهکارهای مناسب جهت کاهش تولید لجن مازاد بیولوژیکی از طریق کاهش ضریب تولید بیومس در فرایندهای هوازی تصفیه فاضلاب بویژه لجن فعال توسط فرایندهای فیزیکو شیمیایی و قایسه بین آنها میباشد.

کلیدواژه ها

تصفیه بیولوژیکی ، کاهش تولید لجن ، دورریزی انرژی ، متابولیسم جفت نشده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.