مدیریت بحران آلودگی هوای شهر اصفهان با پیش بینی استقرار پرفشار سیبری
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی برنامه ریزی و مدیریت سیستم های محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME01_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3768
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
چکیده
موقعیت خاص جغرافیایی شهر اصفهان و قرارگیری در یک گودال و تجمع مواد آلاینده در هوای سطحی، این شهر را به یکی از آلوده ترین شهرهای کشور از نظر میزان آلاینده های هوا تبدیل نموده است. در زمستان هوای اصفهان بیشترین آلاینده را دارد. در تابستان و پاییز هم میزان آلاینده ها در سطح بالایی است. اما در بهار، اصفهان هوای سالمی دارد. بررسی وضعیت سینوپتیکی هوا نشان می دهد که در بیشتر روزهای زمستان در سطح زمین در اصفهان یک مرکز پرفشار حاکم است که این مرکز پرفشار حاصل استقرار و تقویت مرکز پرفشار سیبری و گسترش زبانه های آن بر روی ایران است. همچنین در لایه میانی جو یک مرکز پرارتفاع استقرار دارد. این وضعیت موجب بروز وارونگی دما و پایداری هوا می شود. در هنگام نفوذ زبانه های مرکز پرفشار سیبری بر روی ایران و به ویژه نواحی مرکزی ایران میزان آلاینده های هوای شهر اصفهان به شدت افزایش می یابد و آسیب های جدی به سلامت ساکنین شهر وارد می کند.در این پژوهش با بررسی وضعیت سینوپتیک هوا در سالهای 1383 و 1384 و همچنین میزان آلاینده های هوا ی شهر اصفهان در همین زمان، سعی شده است تا نقش و اثر پرفشار سیبری بر آلودگی هوای شهر اصفهان مشخص شده و با پیش بینی سینوپتیکی نفوذ این مرکز پرفشار بر روی ایران، اطلاعات لازم به مدیریت شهری داده شود تا قبل از وقوع آلودگی هوا بتوانند راه کارهای عملی برای مبارزه با اثرات مخرب این پدیده به اجرا در آورند.کلیدواژه ها
پرفشار سیبری، آلودگی هوا، تحلیل سینوپتیکی، ارتفاع ژئوپتانسیل، وارونگی دمامقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.