پیش بینی کمال گرایی بر اساس سبکهای فرزندپروری و سبکهای هویتی در دانش آموزان دبیرستانی اراک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی توانمندسازی جامعه در حوزه جامعه شناسی،علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CSCONF01_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داوود تقوایی

استادیار وعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

ذبیح اله پیرانی

استادیار وعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

اکرم صابری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

جستجوی هویت، پیش نیاز رشد بهینه شخصی در طول زندگی است. گرچه بذرهای تشکیل هویت قبلا کاشته شده اند، افراد تانوجوانی مجذوب این تکلیف نمی شوند. اریکسون شکل گیری هویت را یکی از تکالیف اساسی و مهم خاص دوره نوجوانی میداند .هر خانواده شیوه های خاصی را در تربیت فردی و اجتماعی فرزندان خویش بکار می گیردکه شیوه های فرزند پروری نامیده می شود متاثر از عوامل مختلفی از جمله عوامل فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی و ... می باشد هر کدام از این شیوه های خاص تربیتی، می تواند در شکل گیری شخصیت و هویت کودک نقش اساسی داشته باشد چنانکه رشد یافتن در یک محیطخانوادگی صمیمی بطور مثبتی با رشد روانی سالم در طول دوران نوجوانی مرتبط است. کمال گرایی سعی و تقلایی است برای خود شکوفایی و تدارک معیارهای افراطی در عملکرد توأم با تمایل به منظور ارزیابی کلی شاخص نزد فرداست، والدین کمال گرا با تعیین معیارهای عملکرد عالی درصددند فرزندانشان از ارتکاب اشتباهات مبرا باشند، مورد ارزیابی های منفی قرار نگیرند وتبانیاحساسات آنان در رابطه با عملکرد تحصیلی شان وجود نداشته باشد.بنابراین هدف از پژوهش حاضر مطالعه پیش بینی کمال گرایی بر اساس سبکهای فرزندپروری و سبکهای هویتی در دانش آموزان دبیرستانی اراک می باشد.

کلیدواژه ها

کمال گرایی ، سبکهای فرزندپروری ، سبکهای هویتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.