نقش برنامه ریزی کالبدی شهری در تأمین نیازهای شهروندان نمونه موردی: شهر تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CONFUCIAN02_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سنور مجیدی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، کارشناس آموزش مرکز علمی کاربردی طرح رسم پارسه

مریم حیدری

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

شهر فضایی را تداعی می کند که در آن مردم تجمع یافته و زندگی خود را به شکل نسبتا دائمی براساس فعالیت های اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و مذهبی منطقه تأمین می سازند. فضای مذکور می -تواند مرکز اقتصادی، تجاری، دولتی، آموزشی و یا ترکیبی از آنها باشد. نکته ی جالب توجه این است که در جهان دیدگاهی وجود دارد مبنی براینکه روش های شهرسازی موجود در طی چند دهه ی گذشتهنتوانسته محیط کالبدی قابل قبول برای شهروندان ایجاد سازد. مشکل بدین ترتیب مطرح می شود که با وجود سرمایه گذاریهای هنگفتی که در این زمینه صورت می پذیرد و بناهای فراوان و زیرساخت هایپرزرق و برقی که ساخته می شود، چرا بشر نتوانسته است محیطی انسانی و هماهنگ با زندگی اجتماعی در شهرهای امروز برای خود بسازد؟ با توجه به گسترش سریع شهری و تبدیل انسان به یک رکن اساسیدر شکل گیری شهرنشینی و مشکلات ناشی از آن که منجر به ایجاد فشارهای روحی و عصبی می گردد، توجه به برنامه ریزی کالبدی در جهت بهره برداری بهینه از فضاهای شهری و به تبع آن بحث تأمین نیازشهروندان در تمامی نقاطی که تمدن شهری و صنعتی را پذیرفته اند امری ضروری است. در راستای این هدف در مقاله ی حاضر، به بررسی فضای شهری با استفاده از مدل تحلیلی swot پرداخته و عوامل مؤثر در شکل گیری فضاهای شهری را مورد بررسی قرار داده که نتیجه ی حاصل بیانگر استراتژی بازنگری می باشد

کلیدواژه ها

فضای شهری، تعاملات اجتماعی، برنامه ریزی کالبدی، SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.