بررسی تاثیر راهکارهای اقلیمی معماری بومی شهر اراک بر شرایط آسایش اقلیمی مدارس اراک
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: CONFUCIAN02_101
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 910
نویسندگان
دانشجوی دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.ایران
دانشجوی دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.ایران، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس.ایران،
دانشیار ، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
اهمیت تاثیر راهکار های اقلیمی معماری بومی بر شرایط آسایش از یک سو و تنوع شرایط اقلیمی در کشور ما از سوی دیگر ،انجام مطالعات و پژوهش را در این زمینه ایجاب می کند . تأثیر متقابل معماری و اقلیم امری مهم بوده و در طرح های معماری توجه بهشرایط اقلیمی امری ضروری می باشد بویژه در معماری سنتی،راهکارهای اقلیمی معماری بومی بسیار مورد نظر بودند.استفاده از راهکارهای اقلیمی می تواند به ایجاد شرایط آسایش فضاهای معماری کمک شایانی کند.یکی از فضاهای معماری،مدارس هستند که متاسفانه در طراحی آن ها توجه به راهکارهای اقلیمی معماری بومی مورد غفلت قرار گرفته است.هدف از این پژوهش ارائهراهکارهای اقلیمی معماری بومی شهر اراک و بررسی تاثیر آن بر شرایط آسایش اقلیمی مدارس این شهر است. روش انجام تحقیق در پژوهش حاضر پیمایشی میباشد که با تکنیک دلفی انجام شده است.بدین ترتیب ابتدا پرسش نامه باز پاسخ میان صاحب نظران توزیع شد،سپس پاسخ ها بررسی و در مرحله بعد راهکارها از میان پاسخ ها استخراج و در جدول هدف محتوا تنظیم شدند.بر -اساس اطلاعات بدست آمده،پرسشنامه بسته پاسخ تنظیم و در میان پاسخ دهنگان توزیع گردید. سپس دادهها از طریق نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفتند.بدین ترتیب راهکارهای طراحی اقلیمی معماری بومی اراک جهت ایجاد آسایش اقلیمی در مدارس اراک بر چهار دسته بندی:جهت گیری ساختمان،جایگیری ساختمان،معماری ساختمان و مصالح و جزئیات پیشنهاد و شاخصه های مربوطه ارائه گردیدند.هر چهار راهکار بر ایجاد شرایط آسایش موثر هستند که در این میان ،راهکار جهت گیری ساختمان بیشترین تاثیر را بر ایجاد آسایش اقلیمی در مدارس اراک دارد.کلیدواژه ها
راهکارهای اقلیمی،معماری بومی،مدارس،شرایط آسایشمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.