ضرورت بهره گیری از سیستم مدل سازی اطلاعات ساختمان( BIM )در آموزش معماری ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CONFUCIAN02_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامیر سعیدمحمودی

دانشیار دانشکده معماری ،پردیس هنرهای زیبا ،دانشگاه تهران، تهران، ایران

مرجان لطیفی اسکویی

دانشجوی دکترای گروه معماری، دانشکده هنر، معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد،دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، اصفهان، ایران

چکیده

مدل سازی اطلاعات ساختمان )بیم( یک تکنولوژی درحال پیشرفت است و امروزه همگام با تحولات گسترده حاصل از فناوری اطلاعات تمام جنبه های معماری، مهندسی و صنعت ساخت و ساز را تحتالشعاع خود قرار داده است. در این راستا آموزش و درک مفاهیم آن برای دانشجویان و طراحان آینده که مشغول فراگیری حرفه معماری هستند امری ضروری به نظر می رسد. تحقیق حاضر به بررسی مدل سازی اطلاعات ساختمان و جایگاه استفاده از آن در آموزش و حرفه درجهان می پردازد. با توجه به فراگیر شدن آموزش و کاربرد این تکنولوژی در سراسر دنیا هنوز به این امر به طور جدی درکشور ایران توجه نشده است و نیاز به تدوین رویکردی جدید برای آموزش معماری و بازنگری دروس در دوره های تکمیلی جهت فراهم شدن بستری مناسب برای بهره برداری در حرفه معماری وجود دارد . به منظور درک فرایند بیم، آموزش وسایر متغیر های این بخش ابتدا باید درک درستی از آنها داشته باشیم. لذا مرور نظام مند متون برای آگاهی از جدیدترین رویدادها در نظام های آموزشی جهانی وشاخص های آموزشی از طریق جستجو درپایگاه های داده ای اینترنتی، و ژورنال ها و کتب منتشر شده، مقالات و گزارش های ارائه شده ملی و بین المللی مورد ارزیابی قرار گرفته و همچنین از پرسش واستفاده از تجارب تعدادی از دانشجویان و افراد حرفه ای که از دانش کاربرد آن بهره داشتند نیز بهره برده است. پس از ارزیابی داده هاوبراساس یافته های حاصل، سه حوزه نرم افزارو مدل سازی،مفاهیم و تئوریومدیریت اطلاعات در چهارچوب آموزشی بیم موثر است و با نگاه کلی به نظام دوره های آموزشی بیم در برنامه درسی آموزش عالی کشورهای مختلف دنیا به منظور چگونگی کاربرد و اجرایی کردن این ایده در نظام آموزشی ایران الگوی آموزشی تلفیقی در مقاطع مختلف تحصیلی پیشنهاد می گردد

کلیدواژه ها

مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM ، آموزش معماری، رایانه در معماری، نرم افزار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.