استفاده از بتن غلتکی در روسازی راه و مقایسه با روسازی آسفالتی از دیدگاه مدیریت ساخت
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: CONFUCIAN02_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 903
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران - مهندسی و مدیریت ساخت
استاددانشگاه یاسوج
چکیده
انتخاب نوع روسازی یک دانش و روش کامل و دقیق ندارد، ولی برای انتخاب نوع روسازی یک فرد باید فاکتورهای فنی و اقتصادی از قبیل حجم ترافیک،هزینه، نوع خاک، شرایط آب و هوایی، مواد و مصالح، ملاحظات ساخت و ساز، نگهداری و مسائل زیستمحیطی را در نظر بگیرد. فرآیند انتخاب ممکن است به وسیله مقایسه طراحی سازه ای برای یک یا چند نوع روسازی از طریق تجربی یا تئوری صورت گیرد. برآورد های مقایسه هزینه می تواند به طرح های مختلف روسازی برای فرآیند تصمیم گیری اعمال شود. یک نوع از روسازی هایی که امروزه در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می گیرد، روسازی بتنی است که در ایران،به دلیل ارزان بودن قیر تاکنون مورد توجه و استفاده نبوده است. با این حال با توجه به کم شدن منابع نفت و حذف یارانه ها از قیر و افزایش هزینه آسفالت، استفاده از روسازی های بتنی در ایران نیازمند بررسی و توجه است. هدف کلان این مقاله مقایسه و ارزیابی جنبه های فنی، اجرائی و اقتصادی روسازی بتن غلتکی با روسازی آسفالتی از دیدگاه مدیریت ساخت می باشد و استفاده از این نوعلایههای روسازی به عنوان یک الگوی پیشنهادی مناسب در اختیار کارفرمایان، مشاوران و شرکتهای پیمانکاری قرار می گیرد. نتایج مطالعات نشان می دهد که جایگزینی بتن آسفالتی با بتن غلتکی جهت استفاده به عنوان لایه رویه روسازی راه، میتواند یک راه حل مناسب فنی و اقتصادی، برای این مسیر باشد.کلیدواژه ها
روسازی بتن غلتکی، هزینه، آسفالت، اقتصادی ، اجرائی،مدیریتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.