ارزیابی کارایی اقتصادی استفاده از دیوار حائل در طبقات تحتانی در سازه های فولادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CONFUCIAN02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود شفیعی سرتشنیزی

دکترای زلزله، مدرس موسسه آموزش عالی آبا آبیک

حمید کرمی زرندی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، گروه عمران، موسسه آموزش عالی آبا آبیک

چکیده

در این پژوهش، ارزیابی کارایی اقتصادی استفاده از دیوار حائل در طبقات تحتانی در سازههای فولادی مورد مطالعه و بررسی قرارگرفته است. محاسبه صحیح محل تراز پایه ساختمان، میتواند تأثیر بسزایی بر میزان نیروی زلزله محاسبه شده داشته باشد. که این امر می تواند باعث کاهش ابعاد مقاطع مورد استفاده در سازه و در نتیجه کاهش فولاد مصرفی در اسکلت گردد ولی از طرفی هزینهمازاد اجرای دیوار حائل را خواهیم داشت. در راستای رسیدن به این هدف، برآورد هزینهای در مورد ساختمانهای فولادی با تعدادطبقات 4و 8 و 21 و با پلان منظم در دو حالت با در نظر گرفتن وجود دیوار حائل و عدم وجود آن انجام شده است. نتایج حاصل ازطراحی سازه ها نشان میدهد که در مدل های 4 و 8 طبقه با وجود دیوار حائل کاملا اقتصادی است اما در حالی که در مدل 21طبقه اینگونه نیست، به عبارتی وجود دیوار حائل در سازه های بلند از لحاظ اقتصادی پرهزینه است

کلیدواژه ها

دیوار حائل، ترازپایه، زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.