مطالعه موردی مهندسی ارزش پروژه ساختمانی مسکونی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی ارزش در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: NVEBIC01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی قلم چی

راهبر مطالعه مهندسی ارزش ، عضو پیوسته انجمن مهندسی ارزش ایران ، مدیر

محمد قلم چی

مدیر شرکت سورنا ، مهندسی برق (الکترونیک)

چکیده

مهندسی ارزش به عنوان یکی از راهکارهای مناسب بمنظور شناسایی فرصت های بهبود در طراحی و اجرای پروژه ها است . با به کارگیری تکنیک مهندسی ارزش این امکان فراهم میشود تا در قالبی نظام مند ، متخصصان با تجربه در کنار یکدیگر جمع شوند و بصورت تیمی با یک دید خلاق و در محدوده زمانی کوتاه ابعاد محتلف پروژه را بررسی کنند که در نهایت ظرفیت های بهبود کیفیت ، کاهش هزینه و کاهش زمان اجرا شناسایی شوند. عرصه ساخت و ساز پروژه های ساختمانی در حیطه های مسکونی ، اداری ، تجاری اعم از نوع دولتی ، تعاونی و یا خصوصی آن ، حجم قابل توجهی از اقتصاد ملی را شامل میگردد و با توجه به برنامه توسعه سوم و چهارم کشور که در آن به موضوع مهندسی ارزش پرداخته شده است و با اعمال مدیریت ارزش بر پروژه های عمرانی ساخت وساز، و یا خصوصی ساخت مسکن ، صرفه جویی عمده ای حاصل شده و در جهت ارتقاء و کیفیت پروژه ها ، حرکت منطقی حاصل میگردد. کارگاه مهندسی ارزش یکی از پروژه های ساخت و ساز مسکونی ، حرکتی نو در جهت گسترش فرهنگ مهندسی ارزش در عرصه ساخت و ساز تلقی میگردد و بدین خاطر نتایج این مطالعه موردی در جهت استفاده هر چه بیشتر کارفرمایان بخشهای دولتی ، تعاونی و خصوصی و نیز شرکتهای مهندسین مشاور و نیز پیمانکاران بخش مسکن ، و ارتقاء سطح مهندسی در این تکنیک مدیریتی و فرابخشی ، ارائه میگردد.پروژه تخریب و نوسازی یک ساختمان مسکونی در حیطه شمال غرب تهران و به کارفرمایی بخش خصوصی ، بعنوان پایلوت این مطالعه در نظر گرفته شد و مراحل پیش از مطالعه ، مطالعه و پس از مطالعه ارزش این پروژه در چهار ماهه آخر سال 1384 انجام گردید و خلاصه نتایج گزارش این کارگاه ارزش در ادامه آورده میشود.

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش ، پروژه ساختمانی ، معماری ، تاسیسات مکانیکی ، تاسیسات برقی ، عمران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.