بررسی اثرات اقتصادی طرح افزایش سطح زیر کشت مرکبات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نوین در کشاورزی محیط زیست گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF01_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود برادران

دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

توکل رچام

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه یاسوج

مهدی شکوهی

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

بهاره عابدی

دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

حدود نیمی از جمعیت جهان در مناطق روستایی سکونت دارند، که بیشتر آنان به کشاورزی اشتغال دارند. توسعه کشاورزی یکی از استراتژیهای مؤثر جهت اشتغال و کاهش فقر روستاییان می باشد. در دهه5 های اخیر فعالیت باغداری در کشور رو به گسترش هست. تحقیق حاضر باهدف ارزیابی اثرات اقتصادی طرحهای افزایش سطح زیرکشت مرکبات در منطقه بهمئی دهستان کندیده واقع در استان کهکیلویه بهروش میدانی انجام گردید. شیوه گردآوری اطلاعات به روش میدانی و از طریق پرسشنامه بوده است. برای تعیین حجم نمونه آماری از فرمول کوکران مورد استفاده قرار گرفت که حدود 120 نفر برآورد شد و با توجهبه ماهیت تحقیق، پرسشنامه در بین سرپرست خانوارها توزیع گردید. همچنین از پرسشنامه با سؤالات بسته در طیفهای اسمی، فاصلهای و طیف لیکرت طرح گردید. در این تحقیق سعی گردید تا دیدگاه کشاورزانرا در اثرات اقتصادی طرح مرکبات مانند شاخصهای بهبود درآمد، اشتغال پایدار، پس انداز، دسترسی به اعتبارات، بازاریابی، امنیت غذایی، تنوع تولیدات کشاورزی و گردشگری روستایی سنجیده شود. نتایج کلیتحقیق بیانگر نقش مثبت طرح در افزایش تولیدات،درآمد خانوار و اشتغال فصلی روستاییان گردیده است. اما بهره برداران از میزان دسترسی به اعتبارات و بازریابی رضایت چندانی نداشتند. باتوجه به اینکه طرح باغداری از سرمایه گذاری های بلندمدت محسوب میگردد، بنابراین نیاز به حمایت دولت در تامین سرمایه، کمکهای بلاعوض و بازاریابی می باشد.

کلیدواژه ها

اثرات اقتصادی، مرکبات، مناطق روستایی، سطح زیرکشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.