نقش فنآوری اطلاعات و ارتباطات در کشاورزی و توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نوین در کشاورزی محیط زیست گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه احمدیار

دانشجوی کارشناسی حقوق، همدان فرهنگ

مصطفی باقری

دانشجوی دکتری حقوق

چکیده

با پیشرفت روز افزون فناوری اطلاعات و ارتباطات و تبدیل شدن دنیا به دهکده ای کوچک ، اهمیت استفاده از این تکنولوژی به خوبی برای کشورهای در حال توسعه نمایان شده و دولتها درصدد بهره بردن از این قابلیتها جهت توسعه پایدار خودشان میباشند، استفادهاز فناوری اطلاعات و ارتباطات با توجه به نقش آن در فراهم نمودن اطلاعات به موقع برای تصمیم گیری سریع و به موقع، مبادله اطلاعات،دسترسی سریعتر به منابع علمی و اطلاعات روز آمد با هزینه کم مورد توجه قرار گرفته است. به نظر میرسد ترویج کشاورزی با آگاهسازی روستاییان جهت افزایش بهره وری و استفاده از خدمات ICT نقش عمده ای در توسعه خدمات ICT ایفا مینماید فناوری اطلاعات وارتباطات از جدیدترین دستاوردهای بشری اند که به نظر می رشد توانایی ها و قابلیت های بسیاری را برای جامعه انسانی عرضه نموده اند.بسیاری در سراسر جهان براین عقیده اند که تسریع و تعدیل فرآیند دانش و اطلاعات از طریق فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی نقش بسیار مهمی در دستیابی به توسعه منابع انسانی و توسعه پایدار در زمینه های مختلف به خصوص کشاورزی ایفا خواهند نمود. تا جایی که جامعه مبتنی بر دانش و اطلاعات به عنوان الگوی توسعه پایدار شناخته می شود. در جهان امروز توسعه پایدار هنوز در زمینه های مختلفبه خصوص کشاورزی امنیت غذایی و مسائل وابسته به آن مهمترین چالش های جهانی محسوب می شوند که پاسخی درخور به آنها داده نشده است. یه همین خاطر نوآوری های فن شناختی در عرصه اطلاعات می بایست به کار گرفته شوند تا بتوانند در این عرصه ها نیز اثر بخش، کارایی مناسب داشته باشند. این مقاله از طریق مطالعه مروری تحلیلی در نظر دارد مفاهیم توسعه کشاورزی پایدار و فناوری – اطلاعاتی و ارتباطی و همچنین اهمیت، کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه پایدار کشاورزی مورد بررسی قرار میگیرند

کلیدواژه ها

توسعه کشاورزی، کشاورزی پایدار، فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.