بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی وکانیشناسی خاکهای غرقاب تحت کشت برنج در دشت سیلاخوردورود

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نوین در کشاورزی محیط زیست گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF01_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

زهرا پوراکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

سهیلاسادات هاشمی

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و کانیشناسی در خاکهای شالیزاری دشت سیلاخوردورود در استان لرستان صورت گرفته است. هفت خاکرخ با کاربری شالیزار تشریح و نمونهبرداری شده و تمامی خاکرخهادر راستهی اینسپتیسول ردهبندی شدند . بر اساس نتایج به دست آمده، خاکرخهای مورد مطالعه دارای بافت سنگین بوده و شرایط احیا باعث خنثی شدن واکنش آنها شده است. به دلیل وجود مواد مادری آهکی، مقدار آهک موجود در خاکرخها زیاد و مقدار گچ در آنها به دلیل اقلیم مرطوب و آبیاری، بسیار ناچیز است. کانیهای غالب در اکثر خاکرخها کلریت، ایلیت، ورمیکولیت، پالیگورسکیت و کائولینیت میباشد که در بین آنها کلریت، ایلیت، کائولینیت و پالیگورسکیت دارای منشا توارثی هستند. تحت شرایط اکوییک بخشی از کانیهای ایلیت و پالیگورسکیت تغییر شکل داده و تبدیل به اسمکتیت با منشا پدوژنیک شدهاند. همچنین به دلیل خنثی شدن واکنش خاک تحت شرایط احیا، حتی با وجود آهکی بودن خاکها، ورمیکولیت موجود در نمونههای خاک پایدار مانده است

کلیدواژه ها

کانیشناسی، خاکهای غرقاب، دورود، برنج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.