فناوری هسته ای شاه کلید چالشهای بخش کشاورزی و گزینه ای برتر دراصلاح گیاهان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نوین در کشاورزی محیط زیست گردشگری
- کد COI اختصاصی: AETCONF01_120
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 535
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مشکین شهر
چکیده
لازمه اصلاح گیاهان ایجاد تنوع می باشد، یکی از راههای رسیدن به تنوع، جهش از طریق موتاسیونهای فیزیکی می باشد . در عین حال که جهش ابزار ایجاد تنوع مصنوعی می باشد از طرفی می تواند بطور مستقیم باعث تغییرات پایدار در گیاهان گردد و مسیر اصلاحنباتات را کوتاه نمایدافزایش جمعیت و نیاز روزافزون به غذا، تحول در استفاده از روش های نوین کشاورزی و نیاز به بهبود وضعیت کشاورزی بیش از پیش قابل لمب می باشد.از کاربردهای مفید و برجسته ای انرژی هسته ای در بخش کشاورزی می توان به 1(جلوگیری از جوانه زدن محصولات غذایی 2(کنترل و از بین بردن حشرات 3 به تأخیر انداختن زمان رسیدن محصولات 4 افزایشزمان نگهداری 5 کاهش میزان آلودگی ) میکروبی 6 از بین بردن ویروسهای گیاهی و غذایی )7 طرح باردهی وجهش گیاهانی چونگندم ، برنج و پنبه اشاره کرد که افزایش عملکرد محصولات زراعی، اصلاح و تولید ارقام جدید با خصوصیات کمی و کیفی بالا از این علم عاید می شود. بطور معمول از پرتو گاما برای ایجاد تنوع ژنتیکی استفاده بیشتری می شود کلا تکنیکهای هسته ای در علوم مختلفکشاورزی به سه گروه اصلی تکنیک های پرتوتابی، تکنیک ردیابی و تجزیه به روش اکتیوکردن تقسیم می شوند. با بهره گیری از دانشهسته ای ارقام پاکوتاهی مثل سورگم یا جو در دنیا تولید شده، که امکان استفاده از کود در آنها بالا رفته و نهایتا افزایش اقتصادی بذر را بدنبال دارد. در مهندسی ژنتیک در تهیه نشاندارها برای ردیابی ژنها، جدا سازی ژنها و بررسی تنوع ژنتیکی ارقام از مواد رادیواکتیو استفاده می شود که در تحقیقات بخش کشاورزی بسیار مهم و حیاتی می باشد، لذا با اتمهای رادیواکتیو؛ فسفر، پروتئین، گوگرد واسیدهای آمینه را ردیابی و استخراج و از طریق آن صفات مثبت را تقویت و صفات منفی گیاه مثل بیماری را از بین می برند. افزایش سرعت تحقیقات نتیجه دیگر دانش هسته ای در علوم کشاورزی می است. برای بررسی یک بذر تا رسیدن به نتیجه مطلوب در تحقیقات معمولی اگر ده سال زمان نیاز باشد در تحقیقات هسته ای به 5 سال کاهش می یابدکلیدواژه ها
فناوری هسته ای، اصلاح نباتات، جهشمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.