زیست توده؛ جایگاه، کاربردها، فرصت ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نوین در کشاورزی محیط زیست گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF01_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیژن خدری

دانشجوی کارشناسی ارشد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز رشته مهندسی مکانیک،گرایش تبدیل انرژی

جواد خدری

دانشجوی کارشناسی ارشد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب رشته مهندسی انرژی، گرایش سیستم های انرژی

حافظ فرشید

مهندس مکانیک گرایش حرارت و سیالات از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

چرخه کنونی انرژی ، از نظر بوم شناختی ، مسائل و مشکلات پیچیدهای را پدید میآورد. از همین رو جایگزینی آن با چرخههای غیر آلاینده ، امری حیاتی و اجتناب ناپذیر است. مسائل زیست محیطی و نگرانیهای ناشی از مهاجرت روستائیان و رشد بی رویه شهرنشینی ، بر لزوم تغییر نظام کنونیانرژی افزوده است. بدیهی است که نظام انرژی جایگزین باید مبتنی بر منابع انرژی تجدید پذیر باشد. استفاده از زیست توده به عنوان یک منبع انرژی، نه تنها از نظر زیست محیطی ، بلکه به دلایل اقتصادی ، اجتماعی و هم چنین سهولت کاربرد ، جذاب است .زیست توده کلیه اجزا قابل تجزیه از فاضلاب ها، زائدات کشاورزی، صنایع جنگی و پسماندهای تجدید پذیر شهری و صنعتی می باشد.یکی از راههای تامین منابع انرژی زیست توده ، کاشت درختان یا درختچههای مناسب )با دوره رشد کوتاه و سریع( در زمینهای نامرغوب و نیمه بایر است. اگر چه سوزاندن این منابع ، گاز دیاکسید کربن را در جو منتشر میکند، اما چون دوره کاشت و رشد و نمو آنها دائمی است، به همان اندازه دی اکسید کربن از جو زمین جذب میکنندو با استفاده از انرژی خورشیدی ، از طریق فتوسنتز ، اکسیژن تولید میکنند. بدین ترتیب ، یک چرخه کربن خنثی در طبیعت پدید میآید . براساس آمارهای موجود، نزدیک به 14 % از انرژی های اولیه جهان در سال 2005 از انواع انرژی های تجدید پذیر تامین شده است که سهم انرژی زیست توده 9/79درصد بوده است.در ادامه به بررسی جایگاه انرژی زیست توده در ایران پرداخته است. نتایج حاکی از آن است که میزان کل انرژی الکتریسیته و حرارتی به ترتیب69/2797میلیون و 91/9791 میلیون کیلو وات ساعت بر متر مکعب می باشد

کلیدواژه ها

زیست توده، بیوگاز، پیامدهای زیست محیطی، سوخت فسیلی، انرژی پاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.