تحلیل ترمواکونومیکی راهکارهای کاهش هدر روی انرژی در ساختمانهای کشور

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی ارزش در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: NVEBIC01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید باقری

پژوهشگاه نیرو ، پژوهشکده انرژی و محیط زیست ، گروه انرژی و مدیریت مصرف - ت

وهاب مکاری زاده

پژوهشگاه نیرو ، پژوهشکده انرژی و محیط زیست ، گروه انرژی و مدیریت مصرف - ت

آلبرت کوچاریان

پژوهشگاه نیرو ، پژوهشکده انرژی و محیط زیست ، گروه انرژی و مدیریت مصرف - ت

چکیده

مقاله حاضر اختصاصی به بررسی و شبیه سازی راهکارهای کاهش هدر روی انرژی و بهینه سازی مصرف آن در سیستمهای گرمایش و سرمایش ساختمان دارد. بدلیل سهم بسیاربالای این سیستمها از کل مصرف انرژی ساختمان ، در این تحقیق ارزیابی میزان اثربخشی نمونه هایی از فرصتهای صرفه جویی مصرف انرژی در دو تیپ مرسوم از ساختمانهای کشور توسط یک ابزار محاسباتی جامع صورت پذیرفته است. نرم افزار مورد استفاده دارای قابلیتهایی چون مدلسازی ساختمانهای با کاربری مسکونی و غیر مسکونی در شرایط مختلف آب و هوایی کشور، محاسبه بارهای ساعتی سرمایشی و گرمایشی ، تعیین ظرفیت و انتخاب تجهیزات سیستمهای تهویه مطبوع از بانک اطلاعاتی ، محاسبه مصرف انرژی به صورت ساعت به ساعت ، اعمال راهکارهای صرفه جویی در مصرف انرژی و تحلیل اقتصادی و ارزیابی این راهکارها از دیدگاه بهینه سازی مصرف انرژ ی می باشد . تحلیل اقتصادی صورت گرفته ، براساس پارامتر جامع دوره بازگشت سرمایه با لحاظ کلیه هزینه های سرمایه ای مورد نیاز و عواید ناشی از اعمال راهکار صرفه جویی با در نظر داشتن نرخ تورم حاملهای انرژی ، بهره پول ، عمر مفید تجهیزات و ارزش اسقاطی آنها بوده و نشان دهنده میزان اثر بخشی اعمال یک راهکار در کنار هزینه های مورد نیاز آن می باشد .نتایج حاصل از این تحلیل نشان دهنده کارایی مناسبتر راهکارهایی نظیر عایقکاری جداره های خارجی ساختمان ، جایگزینی پنجره های چند جداره با پنجره های ساده ، استفاده از اکونومایزر یا پیش گرم کن هوای ورودی به دیگ یا بویلر حرارت مرکزی و عایقکاری کانالها و لوله های تاسیسات گرمایش و سرمایش می باشد.

کلیدواژه ها

فرصتهای صرفه جویی انرژی ، سیستمهای گرمایش و سرمایش ، دوره بازگشت سرمایه ، ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.