گردشگری شهری و توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نوین در کشاورزی محیط زیست گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد عالمی شمامی

دانشجوی کارشناسی دبیری جغرافیا

محمد محمدی اشلیکی

دانشجوی کارشناسی دبیری جغرافیا

سهیل خوشدل

دانشجوی کارشناسی دبیری جغرافیا

چکیده

گردشگری به عنوان یکی از مهمترین صنایع توسعه پایدار، فرصت بزرگ ، اجتماعی و اقتصادی برای کلانشهرها و مادرشهرهای جهانی از جمله کلانشهرهای ایران بوجود می آورد. گردشگری ، ضامن توسعه اقتصادی پایدار و ایجاد اشتغال است وبا درآمد سالانه میلیاردها دلاری در جهان، از صنایع پاکی است که از لحاظ درآمد و اشتغالزایی به خوبی با صنایعی نظیر نفت وخودرو رقابت میکند. توسعه گردشگری شهری یکی از مهترین فعالیت های عمده مدیریت اجرایی شهرها در عصر حاضر می باشد. نواحی شهری به علت آنکه جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی بسیار زیادی دارند غالباً مقاصد گردشگری مهمیمحسوب میگردند. شهرهای بزرگ معمولاً جاذبههای متنوع و بزرگی شامل آثار تاریخی ، موزهها ، تئاترها ، استادیومهای ورزشی ، پارکها ، شهربازی ، مراکز خرید ، مناطقی با معماری تاریخی و مکانهایی مربوط به حوادث مهم یا افراد مشهور را دارا بوده که این خود گردشگران بسیاری را جذب میکند. یکی از مولفههای اصلی گردشگری در کشورهای توسعه یافتهگردشگری شهری است.رقابت در جهت توسعه پایدار گردشگری شهری با توجه به ارائه نیازهای جهانگردان، تقویت مشارکت بخش های خصوصی و شهروندان در رفع این نیازها ، ایجاد بسترهای آمایشی مختلف در این حوزه باید مورد اهمیت و برنامهریزی مدیریت اجرایی گردشگری شهری قرار گیرد.. هدف اصلی این مقاله بیان مفهوم گردشگری شهری و مفهوم توسعه پایدار از نظر مجامع بین المللی است و به همین منظور داده ها و اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای شامل مطالعه کتب، مقالات و پایان نامه ها جمع آوری گردید تا راهکارها و برنامه هایی را برای توسعه پایدار این صنعت ارائه دهیم

کلیدواژه ها

گردشگری شهری، توسعه پایدارشهری ، شاخص های توسعه پایدار، برنامه ریزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.