توسعه اقتصادی شهرهای ایران با تاکید بر سرمایه گذاری بخش آب به روش رویکردداده های پنلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICMEC01_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا سلطانی

استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت، مرودشت، ایران

امین شریف فر

دانشجوی دکتری گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت، مرودشت، ایران

معصومه اسلامی شهربابکی

دانشجوی دکتری گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت، مرودشت، ایران.

چکیده

آب می تواند منشأ نزاع بین استفاده کنندگان باشد و همانطور که نسبت به تقاضایش کمیاب می شود، رشد اقتصادی را محدود سازد. با توجه به سناریوهای مختلفی که درباره، کمبودآب وجود دارد انتظار میرود که رشد چشمگیری در برخی ازمناطق به عنوان افزایش رقابت برای آب بین بخشهای کشاورزی، شهری وتجاری وجود داشته باشد.علت این بحران جهانیآب تا حد زیادی نتیجه رشد جمعیت و توسعه اقتصادی است. در راستای دستیابی به رشد اقتصادی باید استفاده از آب در بخش های کشاورزی، صنعت و معدن، خدمات و نفت و سرمایه گذاری در این بخش های جهت بهینه یابی مصرف آب صورت گیرد. هدف مقاله حاضر بررسی سرمایه گذاری در بخش آب در شهرهای ایران در دوره زمانی 1358- 1392 با استفاده از داده های پنلی می باشد. بر این اساس نتایج بدست آمده بیانگر این موضوع می باشد که افزایش جمعیت و استفاده بی رویه از منابع و پایین بودن کارایی، کمبود آب را تشدید میکند. همچنین نتایج بدست آمده بیانگر این موضوع بود که کشش سرمایهگذاری آب در بخش کشاورزی مثبت و معنادار است و میزان آن 1.5 درصد میباشد و برای سایر بخشهای اقتصادی بی معنی است.اثر سرمایهگذاری بخش آب بر تخلیه آبهای زیرزمینی 2.6 درصد است و مؤید این امر مهم است که با افزایش سرمایهگذاری میزان برداشت آب کاهش نیافته است و برای بخش آبهای سطحی عکس آن اتفاق است که میزان آن -3 است.

کلیدواژه ها

سرمایه گذاری آب، توسعه اقتصادی، مدل رشد سولو، داده های پنلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.