بررسی ارتباط بین عوامل موثر بر سودآوری و ویژگی های شرکتهای بیمه ای غیربورسی و بورسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICMEC01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه کتابدار

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری – دانشگاه آزاد همدان

بهروز قربانی

دکتری حسابداری – هیئت علمی دانشگاه آزاد همدان

چکیده

شناسایی عوامل موثر بر سودآوری از دید عناصر فعال در بازار حائز اهمیت فراوان است. یکی از مهمترین معیارهای مورد اتکای عملکرد بنگاه ها، سود حسابداری و تحلیل عوامل موثر بر آن بوده تا استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری با تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر سود، عملکرد بنگاه و جنبه های مختلف بازدهی آن را ارزیابینمایند و با توجه به تخمین های انجام شده، تصمیم گیری خود را در خصوص چگونگی تخصیص منابع در اختیار را اتخاذ کنند. بر همین اساس نیز پژوهشگر به بررسی عوامل موثر بر سودآوری 26 شرکت بیمه ای غیر بورسی و بورسی در دوره زمانی 1388 لغایت 1391 پرداخته است. نتایج حاصل از تحلیل فرضیات نشان می دهد که عمر و اهرم مالی بر بازدهی دارایی، حقوق صاحبان سهام و سرمایه گذاری شرکتهای بیمه ای غیر بورسی و بورسی تاثیر گذار نمی باشد. اندازه شرکت و سطح سرمایه بر بازدهی دارایی و سرمایه گذاری شرکتهای بیمه غیر بورسی و بورسی نیز تاثیرگذار نمی باشد اما اندازه شرکت بر بازدهی حقوق صاحبان سهام تاثیرگذاری مثبت و سطح سرمایهنیز بر بازدهی حقوق صاحبان سهام تاثیرگذاری منفی و معکوس دارد. در نهایت نتایج نشان داد که این نسبت سود و زیان تعهدات بیمه ای است که نقش تعیین کننده ای در سودآوری و بازدهی شرکتهای بیمه ای غیر بورسی و بورسی دارد به گونه ای که فزونی سودهای تعهدات بیمه نسبت به زیانهای تعهدات بیمه تاثیر مثبت و معنی داری بر بازدهی دارایی، حقوق صاحبان سهام و سرمایه گذاری دارد.

کلیدواژه ها

ویژگی شرکتهای بیمه ، شاخصهای سودآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.