تأثیر روش تدریس تلفیقی (ایفای نقش و قصهگویی) بر پرورش تفکر خلاق دانش آموزان پایه چهارم در درس هدیههای آسمان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICMEC01_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود براهویی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش

طلیعه دلارامی زاده،

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش

غلامحسین دلارامی،

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش

بشیراحمد کرد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش

چکیده

زمینه و هدف: قصهگویی سبب رشد قدرت تخیل و ارضاء حس کنجکاوی در کودکان و باعث خلق موقعیت های یادگیری در آنان می شود. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر روش تدریس تلفیقی (ایفای نقش/ قصه گویی) بر تفکر خلاق دانش آموزان دختر پایه چهارم مقطع ابتدایی در درس هدیههای آسمان انجام شد. روش پژوهش: این مطالعه شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بر روی 60 نفر از دانش آموزان دخترپایه چهارم مقطع ابتدایی شهر خاش در سال تحصیلی 94-93 که به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند انجام شد. دانش آموزان به طور تصادفی دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 30 نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه سنجش خلاقیت تورنس ( 1989 ) بود. دادهها با آزمونهایt مستقل و تحلیل کوواریانس در سطح معنیداری 0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد که روش تدریس ایفای نقش/قصهگویی بر تفکر خلاق در کل و در ابعاد قابلیت انعطافپذیری، ابتکار و سیالی دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی تأثیر معنیداری دارد ولی میانگین نمره تفکر خلاق در بعد بسط بعد از مداخله در دانش آموزان گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنیداری نداشت.نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش، پیشنهاد می شود که معلمان از از روش قصهگویی و ایفای نقش در کلاسهای درس استفاده کنند تا منجر به پرورش تفکر خلاق در دانش آموزان گردد.

کلیدواژه ها

تفکر خلاق، روش تدریس تلفیقی، قصهگویی، ایفای نقش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.