بررسی عوامل موثر بر تقاضای گردشگری منطقه آزاد ارس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICMEC01_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رمضانزاده

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، ایران

حسین اسدالهی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرائی استراتژیک، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، ایران

حسن شیری

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه پردیس بین المللی ارس، ایران

محمود زارعی

کارشناسی ارشد رشته ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی اهر، ایران

چکیده

یکی از بزرگ ترین و پربازده ترین فعالیت اقتصادی در دنیا، صنعت گردشگری است که بالاترین میزان ارزش افزوده را ایجاد می کند و به طور مستقیم و غیرمستقیم، سایر فعالیت های اقتصادی و فرهنگی را تحت تأثیر قرار می دهد. بنابراین در این پژوهش عزم آن را داریم تا عوامل موثر بر تقاضای گردشگری منطقه آزاد ارس از جمله میزان رضایت گردشگران از جاذبه های گردشگری، احساس القایی منطقه به گردشگران و میزان رضایت گردشگران از تسهیلات را بررسی کنیم. ابزار تحقیق پرسشنامه است که براساس نمونه گیری تصادفی ساده، اطلاعات 349 نفر از گردشگران این منطقه جمع آوری و با رهیافت مدل یابی معادلات ساختاری پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید 0/861، 0/833، 0/708 نتایج تحقیق بیانگر آن است که القای احساس مطلوب منطقه آزاد ارس به گردشگران و همچنین جذابیت و کیفیت بالای جاذبه های منطقه آزاد ارس تاثیر قابل ملاحظه ای بر میزان تقاضای گردشگری این منطقه دارد. بنابراین پیشنهاد می شود که برنامه هایی از قبیل کاهش قیمت کالاها، استفاده از سیاست های تشویقی صادرات، بازسازی آثار و افزایش تسهیلات لازم جهت بهبود جاذبه های منطقه در الویت قرار بگیرد .

کلیدواژه ها

تقاضای گردشگری، مدل یابی معادلات ساختاری و منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.