بررسی تأثیرات عصاره هیدروالکلی سیاهدانه ) Nigella sativa (، عسل و نانو ذرات نقره بر سنگ کلیه در موش های سوری نر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: RSTCONF02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنت الهدا رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه فیزیولوژی جانوری، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد،ایران

حسین سازگار

دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش بررسی اثرات عصاره هیدروالکلی سیاهدانه، عسل و نانو ذرات نقره بر سنگ کلیه درموش سوری نراست.مواد و روش ها: جهت انجام کار، ابتدا 9 گروه در نظر گرفته شد که عبارتند از: گروه های کنترل منفی و سالم، تیمار با غلظتهای 125 و mg/kg 250 سیاهدانه، تیمار با غلظت های 125 و mg/kg 250 عسل، تیمار با ppm 125 نانو ذرات نقره، تیمار با mg/kg 125 سیاهدانه با mg/kg 125 عسل و تیمار با mg/kg 125 از سیاهدانه با mg/kg 125 عسل و ppm125 نانو ذرات نقره. از روز اول تا پایان تجربه همراه با تجویز اتیلن گلیکول 1 % به آب آشامیدنی اضافه گردید و ترکیبات موردنظر به گروه ها گاواژ شد، البته نانو ذرات نقره به صورت داخل صفاقی تزریق شد. در پایان تیمار هر موش به مدت 24 ساعت در قفسه متابولیک قرار گرفت و جمع آوری ادرار انجام گردید.سپس از همه موشها خون گیری از قلب انجام شد و سرم خون آنها همراه با ادرار جهت تعیین میزان فاکتورهای سرمی و ادراری به آزمایشگاه تشخیص طبی منتقل گشت.نتایج: بررسی ها نشان داد ترکیبات عسل و سیاهدانه به تنهایی و توام در تغییرات فاکتورهای سرمی و ادراری برای مقابله و درمان سنگ کلیه تاثیر دارند. . تغییرات فاکتورهای مورد بررسی در تیمار نانو ذرات نقره نشان داد این ترکیب برای درمانسنگ کلیه مفید نیست. نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که ، ترکیب سیاهدانه و عسل می تواند به عنوان یک راهکار مناسب برای پیشگیری و درمان بیماران سنگ کلیه موثر باشد. سیاهدانه با داشتن اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی و عسل نیز خواص ضد عفونی و آنتی اکسیدان دارد و همچنین عوارض جانبی ندارد در پیشگیری و درمان بیماری سنگ کلیه توصیه می گردد

کلیدواژه ها

سنگ کلیه، سیاهدانه، عسل، نانو ذرات نقره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.