بررسی تأثیر بکارگیری سیستم مدیریت پرونده قضایی CMS در بهبود فرایند دادرسی کیفری مطالعه موردی: مجتمع قضائی امام خمینی ره مشهد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی چارسوی علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: NCCH01_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین ناظری

کارشناس ارشد حقوق جزا از دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و کارشناس کیفری دادگستری شهرستان خلیل آباد استان خراسان رضوی

چکیده

سیستم های الکترونیکی دادرسی کیفری یکی از کاربردهای مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه حقوق جزا میباشند ککه از آنها در جهت سرعت بخشیدن و تسهیل امور در محاکم قضایی استفاده میشود. در جمهوری اسلامی ایران چندی است که سیستم مدیریت پرونده قضایی به عنوان یک سیستم الکترونیکی در فرایند دادرسی کیفری مورد استفاده قرار گرفته است. افزایش بهره وری از طریق تاثیر بر عوامل ارتقای ضریب اختتام پرونده کاهش زمان رسیدگی و وقت دهی کاهش زمان دسترسی به اطلاعات پرونده بهبود کیفیت ارائه خدمت کاهش خطا و بالا رفتن نظم و انضباط کاری از نتایج مورد انتظار به کارگیری این سیستم میباشد. مقاله حاضر با این فرضیه که به کارگیری سیستم مدیریت پرونده قضایی موجب تسریع در فرایند دادرسی و افزایش کارایی آن شده است اثرات به کارگیری این سیستم را مورد بررسی قرارداده است. این مقاله با روش تحقیق توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای ابتدا به معرفی سیستم مدیریت پرونده قضایی پرداخته و سپس از طریق تنظیم و توزیع پرسشنامه در یک جامعه آماری اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری و در نهایت از طریق نرم افزار SPSS به تحلیل آماری آثار به کار گیری این سیستم پرداخته است جامعه آماری این تحقیق مجتمع امام خمینی ره دادگستری خراسان رضوی در شهر مشهد و محدوده زمانی آن ماه های مهر و ابان و آذر و دی سال ۱۳۹۳ میباشد. نتایج این مقاله با توجه به شاخص های بهره وری که همان نتایج مورد انتظار به کار گیری سیستم مدیریت پرونده قضایی میباشد فرضیه مقاله را تایید میکند.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات. سیستم الکترونیکی دادرسی کیفری. سیستم مدیریت پرونده قضایی. افزایش بهره وری. مجتمع امام خمینی ره داد گستری مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.