میزان تاکید بر تفکر خلاق دانش آموزان در کتاب علوم تجربی پایه سوم ابتدایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی چارسوی علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: NCCH01_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شیرازی

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی دبیر آموزش پرورش شهرستان علی آباد کتول استان گلستان مدرس دانشگاه فرهنگیان آیت الله خامنه ای و امام خمینی ره . نویسنده مسئول

ماهرخ پناهی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان آیت الله خامنه ای استان گستان

محمد ابراهیم نظری

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان آیت الله خامنه ای استان گستان

موسی کتولی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان آیت الله خامنه ای استان گستان

چکیده

حل مساله و خلاقیت از ممتاز ترین توانایی های شناختی انسان است کشورهای دنیا پرورش قوه خلاقیت شاگردان را ارزشمند ترین هدف تربیتی به شمار می آورند زیرا پرورش خلاقیت ارتباط تنگاتنگی را با پیشرفتهای اقتصادی وتمدن و ترقی هر کشور دارد تعلیم و تربیت یادگیرندگان را آماده کند تا در حل مساله خود از تفکر خلاق استفاده کنند روش تحقیق در این پژوهش توصیفی پیمایشی از نوع تحلیل محتوا و کاربردی میباشد جامعه آماری در این پژوهش شامل محتوای کتاب درسی جدید التالیف علوم تجربی پایه سوم دوره ابتدایی در سال تحصیلی ۱۳۹۴-۹۵ میباشد. حجم نمونه برابر با حجم جامعه آماری انتخاب گردیده است ابزار این تحقیق فرم تحلیل محتوای محقق ساخته با توجه به الگوی عوامل خلاقیت گیلفورد میباشد برای تحلیل محتوای کتاب درسی جدیدالتالیف علوم تجربی پایه سوم دوره ابتدایی از یک طرح کد گذاری استفاده شده است این کار در ۳ مرحله انجام شده است در مرحله اول سوالات تمرینات و کار در کلاسها و فعالیت ها ی کتاب مشخص شده و کد گذاری میشود در مرحله دوم کلیه واحد ها در تمامی قسکت ها با طبقه مورد نظر از نظر شاخص های خلاقیت گیلفوردمظابقت داده شده و در جداول مربوط ثبت شده و در مرحله سوم کلیه واحد ها که در سطوح مختلف خلاقیت گیلفورد قرار داشتند شناسایی و شمارش شده اند روایی ابزار تحقیق بر اساس نظرات متخصصان تعلیم و تربیت قابل قبول بود و پایایی بر اساس فرمول هولستی مورد محاسبه قرار گرفته است دادههای حاصل با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است هدف کتاب درسی جدیدالتالیف علوم تجربی پایه سوم دوره ابتدایی تاکید بیش از حد به سطح حافظه شناختی اما در تفکر همگرا واگرا و ارزشیاب در حد ضعیفی توجه نموده است . در محتوای کتاب درسی جدید التالیف علوم تجربی پایه سوم دوره ابتدایی بین سطوح گوناگون خلاقیت گیلفورد تعادل مناسبی وجود ندارد و بایستی در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شود.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا. کتاب درسی جدید التالیف علوم تجربی پایه سوم. دوره ابتدایی. خلاق. عوامل خلاقیت گیلفورد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.