تاثیر تکنیک دو بونو بر خلاقیت و نگرش فراشناختی دانش آموزان پسر پایه ششم مقطع ابتدایی ناحیه ۲ شهرستان ساری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ICMM03_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عصمت رسولی

استادیار عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

سولماز اریمی

کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی درسی،

چکیده

نگرش فراشناختی و گرایشهای آن و تفکر خلاق، مهارت هایی هستند که همواره مدنظر عالمان تعلیم و تربیت بوده است. امروزه به دلیل تغییر و تحولات سریع در تمام عرصه ها، انفجار اطلاعات و آموزش ندادن مهارت های استفاده درست از آن ها، لزوم فراگیری این مهارتها به عنوان خروجی اموزش و پرورش بیشتر احساسی می شود. این تحقیق در پی ان است تا با کمک فن شش کلاه تفکر دوبونو، مهارتهای نگرش فراشناختی و خلاقیت را در دانش آموزان پرورش دهد. در این فن افراد با تصور پوشیدن کلاههایی به رنگهای مختلف (شش رنگ) مسیله و موضوع بحث را از شش جنبه مثبت، منفی، عاطفی، خلاقانه، بی طرفانه و کنترلی در نظر می گیرند. قلمرو آماری این تحقیق، دانش آموزان پسر پایه ششم منطقه ۲ شهرستان ساری می باشد که تعداد ۳۰۰ نفر از دانش آموزان با استفاده از روش کرجی و مورگان به عنوان نمونه اماری انتخاب شده اند. در این راستا ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای عوامل خلاقیت و نگرش فراشناختی شناسایی شد، سپس با استفاده از پرسش نامه خلاقیت عابدی و پرسش نامه حالت فراشناختی این شاخصه ها بررسی گردید و در نهایت با استفاده از آزمون های تحلیل رگرسیون فرضیه های تحقیق یک به یک بررسی شد. نتایج این پژوهش نشان داد، تکنیک تفکر دوبونو تاثیری مثبت بر عوامل خلاقیت (سیالی، بسط) و عوامل نگرش فراشناختی دانش آموزان همچون اگاهی، برنامه ریزی دارد در نتیجه می توان گفت با استفاده از فن های آموزشی چون شش کلاه تفکر دوبونو می توان مهارتهای فراشناختی و خلاقیت را در دانش آموزان ارتقا داد.

کلیدواژه ها

تکنیک دوبونو، ، تفکر، نگرش فراشناخت، خلاقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.