وضعیت علم و مراکز علمی در تمدن اسلامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: DSCONF02_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین ضابطی

عضو هیأت علمی، گروه علوم سیاسی، دانشگاه پیام نور

روزبه ادیب

چکیده

جوشش و جنبش علمی مسلمین از مدینه آغاز شد. اولین کتابی که اندیشه مسلمین را به خود جلب کرد و مسلمین در پی درس وتحصیل آن بودند قرآن کریم و پس از قرآن ، احادیث بود. این بود که اولین حوزه علمی در مدینه تأسیس شد. برای اولین بار عربحجاز در مدینه با مسئله استادی و شاگردی و نشستن در حلقه درس و حفظ و ضبط آنچه از استاد می شنید آشنا شد.موج تولید علم و ایجا مراکز متعدد علمی توسط مسلمانان همچنان ادامه یافت و در سراسر تاریخ اسلام می توان نشانه هایی از ان رایافت.در این مقاله وضعیت علم در اسلام و تمدن اسلامی و همچنین مراکز علمی در جهان اسلام مورد پژوهش و تحقیق قرار گرفتهاست.به طور کلی می توان گفت تولید علم در تمدن اسلامی هر چند که دچار وقفه شد ولی به پایان نرسیده و با توجه به قابلیت هاو استعدادهای بالقوه موجود به پایان نخواهد رسید.

کلیدواژه ها

مسلمین –تمدن اسلامی- علم- مراکز علمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.