تحلیل لرزه ای سدخاکی بالا رود به روش اجزاء محدود

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: DSCONF02_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا کریمی پور

مربی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور، شهرکرد - نویسنده مسئول

چکیده

بررسی پایداری سدهای خاکی در برابر زلزله از مهمترین مسائل در حوزه سازه های خاکی است. به علت پیچیدگی که در تحلیل این مسئله وجود دارد، روش های موجود از فرضیات ساده کننده بسیاری جهت بررسی پایداری لرزه ای سدهای خاکی استفاده نموده اند. پیشرفت های اخیر تکنولوژی، بسیاری از مشکلات مربوط به تحلیل دینامیکی سدهای خاکی از جمله رفتار غیرخطی مصالح را حل نموده است. در تحقیق حاضر از نرم افزار Geostudio به منظور تحلیل پایداری شیروانی های سد بالا رود در هنگام وقوع زلزله استفاده شده است. این نرم افزار یکی از قویترین برنامه های ژئوتکنیکی مبتنی بر روش المان محدود می باشد. در این پژوهش تأثیر زلزله بر پایداری شیروانی های بالادست و پایین دست سد در مرحله پایان ساخت و در حالت تخلیه سریع مخزن سد مورد مطالعه قرار گرفت و تحلیل ها با استفاده از شتاب نگاشت های مربوط به حوزه نزدیک انجام شد. در این مطالعه از آنالیز تاریخچه زمانی جهت مطالعه تأثیر زلزله بر رفتار سد استفاده گردید. سپس گوه محتمل گسیختگی واقع در بالادست و پایان دست به کمک آنالیز نرم افزار بدست آمده و ضریب اطمینان کمینه در ارزیابی گوه گسیختگی محاسبه شد. نتایج نشان داد که مقادیر ضریب اطمینان در هنگام وقوع زلزله در شرایط پایان ساخت برای شیروانی های بالادست و پایین دست و همچنین برای حالت افت سریع مخزن در محدوده ی مجاز می باشند و این مطلب بیانگر آن است که سد، پایداری خود را در این شرایط حفظ می کند. همچنین نتایج آنالیز حالت افت سریع مخزن در دو حالت وقوع زلزله و عدم وقوع آن نشان داد که هنگام وقوع زلزله و افت سریع مخزن آب سد، سطح گسیختگی لغزش کوچک باشد.

کلیدواژه ها

سدخاکی، روش اجزائ محدود، رفتار لرزه ای، تخلیه سریع مخزن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.