بررسی روش های تجهیز منابع در توسعه نظام بانکداری مبتنی بر بانکداری اسلامی (مطالعه موردی : بانک کشاورزی ایران)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: DSCONF02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا همایون زاده

کارشناسی ارشد مدیریت سیستم های اطلاعاتی؛ دانشگاه آزاد فیروزکوه

حمیدرضا ربیعی

کارشناسی علوم رایانه ، دانشگاه آزاد فراهان

روح الله همایون زاده

کارشناسی ارشد مدیریت مالی، دانشگاه آزاد فیروزکوه

چکیده

صنعت بانکداری با تجهیز پس اندازها و هدایت آن ها به سمت فعالیت های مولد اقتصادی ، نقش مهمی در اقتصاد جوامع ایفا می کند. متفکرانمسلمان با گسترش صنعت بانکداری به فکر استفاده از این پدیده افتاده اند. لیکن بیشتر فعالیت های بانک متعارف را براساس قرض با بهره یافتند، کهاز نظر اسلام ربا و ممنوع است. از این رو ابتدا تلاش کردند با حفظ عملیات بانکداری متعارف توجیه های شرعی پیدا کنند، سپس استدلالی که موردپذیرش علمای دین باشد به دست نیآمد. بنابراین برخی اندیشمندان اسلامی درصدد طراحی بانکی براساس اصول اسلامی برآمدند که نتیجه آن در قالببانکداری اسلامی متجلی گردید . یکی از ویژگی های برجسته نظام اقتصادی اسلام نسبت به سایر نظام های اقتصادی در آن است که نه منافع فردی را فدای منافع اجتماع می کندو نه به خاطر منافع فرد مصالح جامعه را نادیده می گیرد . مطابق پژوهش های به عمل آمده بانک هایی که به روال سیستم بانکداری اسلامی رفتار میکنند تاکنون کمترین زیان را از بحران مالی جهان متحمل شددده که این خود نشددان ازموفقیت قوانین مالی اسددلام در اقتصدداد دارد. در این مقا له بهشناسائی روش های تجهیز منابع در توسعه نظام بانکداری مبتنی بر بانکداری اسلامی در کسب جایگاه مستحکم تر در نحوه تجهیز منابع و امکانات درتوسعه نظام های بانکی در کشورهای در حال توسعه نظیر ایران خواهیم پرداخت.در این پژوهش به بررسی و جایگاه بانکداری اسلامی در نحوه تجهیز منابع و امکانات در توسعه نظام های بانکی در کشورهای در حال توسعه نظیرایران در مقایسه با کشورهای اروپایی خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

بانکداری اسلامی، تأمین مالی اسلامی، تجهیز منابع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.