شبیه سازی عملکرد حرارتی یک خشک کن خورشیدی غیر مستقیم به همراه ذخیره ی انرژی به کمک مواد تغییر فاز دهنده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین‌المللی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO01_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام اسکندری

دانشجو کارشناسی ارشد، یزد، دانشگاه یزد، دانشکده مکانیک، صندوق پستی 741-89195

ولی کلانتر

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد

چکیده

خشک کن های خورشیدی متداول برای خشک کردن محصولات کشاورزی جهت نگهداری طولانی مدت محصولات، وابستگی مستقیمی به شدت تابش خورشید دارند که این مسأله باعث ایجاد دمای غیر یکنواخت هوا در طی شبانه روز می شود. به منظور بررسی راه حل مناسب جهت یکنواخت سازی دمای عبوری بین محصولات، پژوهش خود را بر روی خشک کن های خورشیدی غیر مستقیم دارای مواد تغییر فاز دهنده به عنوان واحد ذخیره کننده ی انرژی در کلکتور متمرکز کرده ام. هندسه ی کلی در نرم افزار گمبیت رسم شده و محفظه ای در زیر صفحه ی جاذب با ضخامت 6 سانتی متر تعبیه شده است که در آن ماده ای که کامپوزیتی از مصالح ساختمانی است، با نقطه ی ذوب و انجماد 5/36 درجه سلسیوس قرار گرفته است که وظیفه ی ذخیره و آزاد سازی انرژی را انجام می دهد، قرار دارد. شرایط به وسیله ی نرم افزار فلوئنت شبیه سازی شده و نتایج نشان می دهد که استفاده از مواد pcm امکان وجود هوا با دمای ایده آل 2±32درجه سلسیوس به مدت حداقل 12ساعت را فراهم می سازد. همچنین این مواد از ساعت 6 صبح به مدت 5/14 ساعت انرژی گرمایی را از صفحه ی جاذب دریافت و بعد از آن وارد مرحله ی دشارژ می شود و بیشتر این انرژی به صورت گرمای نهان انتقال می یابد که این خود موجب ایجاد بیشینه ی دمای کمتر و به مدت بیشتر برای صفحه ی جاذب و به تبع هوای خروجی گرم کن خورشیدی، نسبت به حالت بدون وجود واحد ذخیره کننده ی انرژی می شود، به طوریکه 3 تا 8 ساعت بعد از غروب خورشید ( بسته به نوع محصول کشاورزی) شاهد استمرار دمای هوای مناسب جهت خشک شدن هستیم.

کلیدواژه ها

خشک کن خورشیدی غیر مستقیم، مواد تغییر فاز دهنده، صفحه ی جاذب، مرحله ی شارژ و دشارژ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.