شبیه سازی و تحلیل نتایج تغییر در عوامل موثر بر عملیات حرارتی فولاد Ck67

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین‌المللی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO01_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

محمد ریاحی

استاد دانشکده مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

فولاد Ck67 که در استاندارد AISI با نام 1070 نیز شناخته می شود، به دلیل وجود درصد زیاد کربن در ساختارش، در دسته فولادهای کربنی کم آلیاژ طبقه بندی می شود. فولادهایی مانند 1070 برای کاربردهای خاص نظیر ساخت فنرها که باید دارای مقاومت به خستگی و پایداری بالا باشند مناسب است. این فولادها به دلیل سختی پذیری زیاد می توانند برای ساخت قطعاتی که در آنها مقاومت به سایش موضوعی مهم محسوب می شود نیز مورد استفاده قرار گیرند.نظر به اهمیت عملیات حرارتی در تعیین خواص نهایی فولادها، انجام صحیح این فرآیند اهمیت شایانی داشته و رخداد هرگونه خطایی می تواند منجر به عدم حصول کیفیت مورد نظر گردد.امروزه با شبیه سازی کامپیوتری و ایجاد یک یا چند تغییر همزمان در پارامترهای موثر بر عملیات حرارتی فولادها می توان به مطالعه دقیق تاثیر این پارامترها بدون نیاز به انجام آزمایشات عملی اقدام کرد. بدیهی است با کنترل و پایش اثر این تغییرات می توان از نتایج ناخواسته احتمالی در ساخت و تولید انواع قطعات صنعتی فولادی جلوگیری نمود.در این مقاله با شبیه سازی کامپیوتری عملیات سختکاری و تمپرینگ فولاد Ck67 تحت شرایط مختلف، به مطالعه نتایج حاصل از تغییر پارامترهای موثر در این فرآیند پرداخته شده و شاخص هایی از قبیل نمودار CCT و میزان سختی در مغز و سطح فولاد، تحت بررسی قرار گرفته و سپس با محاسبات تحلیلی و برخی نتایج تجربی مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

عملیات حرارتی، سختکاری، تمپرینگ، کوئینچ، فولاد Ck67، نمودار CCT، سختی، سختی پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.