شبیه سازی فرآیند جوشکاری انفجاری ورق سه لایه آلومینیوم/فولاد/آلومینیوم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین‌المللی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO01_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب همتی خوشدونی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

نصرالله بنی مصطفی عرب

استادیار دانشکده مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

جوشکاری انفجاری محدوده ای از مطالعات، با پژوهش های چندرشته ای می باشد که با دینامیک برخورد در سرعت های بالا و فشار سروکار دارد. برای اتصال دو ماده غیرهم جنس که توسط روش های متداول جوشکاری قابل اتصال نیستند، از فرآیند جوشکاری انفجاری استفاده می شود. جوشکاری انفجاری دارای پارارمترهای زیادی می باشد که به هیچ وجه در حین انجام فرآیند قابل کنترل نمی باشند. شبیه سازی فرآیند جوشکاری انفجاری روشی مفید برای بررسی متغیرهای فرآیند و کمک به دستیابی به اتصالی مطلوب است. در این پژوهش به بررسی شبیه سازی فرآیند جوشکای انفجاری ورق های سه لایه آلومینیوم1100/فولادSt37/آلومینیوم1100پرداخته شده است. اثر متغیرهایی مانند بار انفجاری و همچنین فاصله توقف بالا و پایین بین صفحات مورد بررسی قرارگرفته و شبیه سازی عددی فرآیند توسط نرم افزار آباکوس انجام شده است. پارامترهای فیزیکی از قبیل فشار، تنش برشی، و ... و پارامترهای خارجی از قبیل سرعت صفحات برای نمونه ها تحلیل شدند. برخی از نتایج حاصل از شبیه سازی که دارای داده های تجربی بودند با نتایج عملی تائید شدند. ارتباط بین شرایط عملیاتی مانند سرعت و شتاب صفحات پرنده و میانی و پارامترهای فیزیکی از قبیل فشار، تنش مایزز، تنش نرمال، تنش برشی و کرنش پلاستیک که تعیین کننده ی موفقیت یا شکست جوش شناخته می شود، برای مراحل مختلف فرآیند بدست آمدند.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، جوشکاری انفجاری، صفحات سه لایه، آلومینیومAl1100، فولاد St37، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.