آنالیز دینامیکی جرم متحرک بروی تیرهای مرکب

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL01_276
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیدرضا محب پور

استادیار دانشگاه خلیج فارس بوشهر ، بوشهر دانشگاه خلیج فارس ، دانشکده مهندسی

سعید جوکار

دانشجویی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد بوشهر ، بوشهر ، دانشکده تحصیلات تکمیلی

چکیده

بررسی رفتار دینامیکی یک تیر تحت اثر نیروهای متحرک یکی از موضوعات قابل توجه محققین در قرن گذشته بوده است و افراد مختلف موفق به حل آنالتیک این مسله در حالتهای خاص شده اند. از طرفی دیگر مواد مرکب (Composite Materials) به دلیل بالا بودن مقاومت بالا و وزن کم ، یکی از مواد بسیار مناسب برای مهندسین سازه می باشد. ما دراین تحقیق به مطالعه اثر بارهای متحرک بر تیرهای مرکب از نوع ارتوتروپیک متقارن می پردازیم. مدل بار متحرکی که در این تحقیق در نظرگرفته شده است مدل نوسانگر متحرک می باشد که بروی یک تیر مرکب قرار دارد . برای حل این مسله از روش اجزای محدود با استفاده از توابع شکل هرمیت استفاده شده است. با بررسی منحنی ماکزیمم تغییر مکان مرکز تیر نسبت به سرعت بار متحرک می توان دو ناحیه را در این منحنی تشخیص داد، ناحیه زیر بحرانی و ناحیه بالا بحرانی. که در ناحیه زیر بحرانی ماکزیمم تغییر مکان مرکز تیر با افزایش سرعت بار متحرک افزایش خواهد یافت و این افزایش به ماکزیمم مقدار خود در نقطه بحرانی خواهد رسید و در ناحیه بالا بحرانی با افزایس سرعت ماکزیمم تغییر مکان مرکز تیر کم می شود.همچنین با توجه به نتایج این پژوهش ملاحظه می گردد که ماکزیمم تغییر مکان دینامیکی مرکز تیر به مراتب بیشتر از ماکزیمم تغییر مکان تیر در حالت استاتیکی می باشد و این تغییر مکان نسبت به موقعیت بار متحرک دارای تاخیر است.. به بیان دیگر ماکزیمم تغییر مکان دینامیکی مرکز تیر هنگامی اتفاق می افتد که بار متحرک از وسط دهنه عبور کرده باشد. در این مقاله همچنین اثر تغییر زوایای لایه های مواد مرکب و سختی فنر بر تغییر مکان ماکزیمم وسط تیر و سرعت بحرانی بررسی شده و ملاحظه گردید که با تغییر زاویه لایه ها سرعت بحرانی کمتر شده ولی با تغییر سختی فنر سرعت بحرانی تغییر نمی کند ولی مقدار تغییر مکان ماکزیمم وسط تیر کمی کمتر می شود .

کلیدواژه ها

تیر مرکب ، جرم متحرک ، رفتار دینامیکی ، اجزای محدود ، توابع هرمیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.