بررسی تاثیر الیاف FRP و FRPپیشتنیده در تقویت رفتار لرزه ای قاب بتن مسلح
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی عمران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,061
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CCIVIL01_273
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
درسالهای اخیر تقویت و بهسازی سازه های بتنی به وسیله ی ورق های FRP (Fibre Reinforced Polymer)با توجه به مزیت های آن از جمله نسبت بالای مقاومت به وزن و سهولت حمل و نصب مورد توجه قرار گرفته است .مقاوم سازی از جمله اقدامات مهمی است که در چند دهه ی اخیر مورد توجه مهندسین عمران میباشد با این کار هم در جهت اطمینان به سازه بهبود می بخشیم و هم در مقابل حوادث غیر مترقبه از جمله زلزله و باد واز این قبیل مقاومت سازه را افزایش می دهیم به دلیل اهمیت میزان انعطاف پذیری و ظرفیت جذب انرژی در سازه ها علی الخصوص تحت تاثیر بارهای جانبی باید به دنبال روش هایی بود که شکل پذیری سازه های بتنی را افزایش دهد .به طور کلی برای بهسازی ساختمان های موجود دو رویکرد اساسی وجود دارد رویکرد اول، عدم تغییر در سیستم باربر جانبی سازه است که شامل تقویت و بهسازی موضعی در اعضا و اتصالاتی از سازه میباشد که دارای مقاومت ویا شرایط تغییر شکلی مناسب نباشند رویکرد دوم با اعمال تغییر در سیستم باربر جانبی سازه همراه است بطوریکه با افزودن المانهای سازه ای جدید رفتار سازه در جهت جانبی و یا قائم تقویت می شود . ورقهای FRP با ایجاد شرایط دورگیری در المان های سازه ای و ایجاد ممانعت فیزیکی در برابر افزایش حجم بتن سبب محصور شدگی بتن ودر نتیجه افزایش مقاومت المان های سازه ای و بهبود عملکرد لرزه ای سازه می شوند . در این تحقیق عملکرد قاب بتن مسلح که ستون ها با CFRP وتیر با CFRP پیشتنیده تقویت شده در برابر بار جانبی بررسی می شود . بدین منظور ستون بتن آرمه تقویت شده با 2لایهCFRP با مقطع مربع و تیر بتنی با ابعاد مقطع 75در 250میلی متر با ورق CFRP پیشتنیده با عرض 50و ضخامت 1.4میلیمتر در قسمت فشاری در کل طول تیر توسط نرم افزار المان محدود ABAQUS مدلسازی می گردد که نتایج حاصله مبنی بر افزایش مقاومت فشاری و افزایش شکل پذیری ستون و تیر بتن مسلح در برابر بارگذاری چرخه ای و مونوتونیک می باشد.ودر مجموع افزایش ظرفیت باربری و بهبود عملکرد لرزه ای قاب را به همراه دارد.
کلیدواژه ها:
عملکرد لرزه ای ، بتن مسلح ، المان محدود ، تیر ، ستون ، تقویت و بهسازی ، ABAQUS ، FRP ، CFRP ، CFRPپیشتنیده ، قاب بتن مسلح
نویسندگان
علی نیکخو
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ
سمیرا زنجانی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله دانشگاه علم و فرهنگ
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :