کنترل گرد وغبار ناشی از شارژ سیمان در سیلوهای بچینگ یک پروژه سدسازی با استفاده از اتاقک های رسوب دهنده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL01_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشار مرادی

کارشناس بهداشت حرفه ای، شرکت سهامی خدمات مهندسی برق مشانیر

محمدرضا سجادی منش

کارشناس HSE، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، تهران

سیدبشیر مختارپوریانی

کارشناس فنی، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، تهران

چکیده

مقدمه: اهمیت هوای پاک در محیط‎های کار صنعتی بر کسی پوشیده نیست. گردوغبار سیمان به دلیل وجود موادی مانند سیلیس در ترکیب آن، بسیار خطرناک می‎باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی و کنترل گرد و غبار سیمان منتشره از سیلوهای دستگاه بچینگ ‎در زمان شارژ و تولید بتن در یک پروژه سدسازی انجام شد.روش ها: در این مطالعه برای ارزیابی توده ذرات منتشره گردوغبار سیمان از محل سیلوهای بچینگ، نمونه برداری محیطی از محل کار و همچنین نمونه برداری فردی بر روی 15 نفر اپراتور دستگاه بچینگ صورت پذیرفت و آنالیز بر اساس روش وزن سنجی انجام شد. روش کنترلی برای گردوغبار منتشره در سیلوها به کار گرفته شد. اطلاعات جمع آوری شده از نمونه برداری در دو حالت قبل و بعد از مداخله با استفاده از نرم افزاز SPSS نسخه 19 و آزمون آماری T زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: متوسط غلظت توده ذرات در نمونه های فردی و محیطی به ترتیب برابر 56/15 و 77/30 میلی‎گرم بر مترمکعب اندازه گیری گردید. بطور متوسط غلظت گرد وغبار سیمان در نمونه های فردی و محیطی، از مقادیر استاندارد مواجهه در ایران بیشتر بود .پس از اجرای روش کنترلی، غلظت گردوغبار در نمونه‎های فردی و محیطی به طور متوسط به 1/4و 2/5 میلی‎گرم بر مترمکعب کاهش یافت که این نتایج کارایی روش کنترلی را مشخص ساخت. بحث و نتیجه‎گیری: روش کنترلی به کار گرفته شده در این مطالعه روشی نوین و اقتصادی برای کنترل ذرات منتشره سیمان از سیلوهای ذخیره بچینگ می باشد. با انجام اقدامات مشابه می توان غلظت گردوغبار را در محل های صنعتی دیگر کاهش و آنرا به حد استاندارد رساند

کلیدواژه ها

گرد و غبار سیمان، نمونه برداری فردی و محیطی، سیلوی بچینگ، سد سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.