بررسی الگوهای توزیع بار در تحلیل استاتیکی غیرخطی در قاب های فولادی با مهاربند واگرا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمحمد ابوالحسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران

علیرضا میرزاگل تبار

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران

مرتضی نقی پور

استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران

چکیده

ساختمان های با مهاربند واگرا EBF از جمله ساختمان هایی هستند که در سالهای اخیر به وفور مورد توجه محققین و مهندسین قرار گرفته است. زیرا این ساختمان ها همزمان از سختی و جذب انرژی مناسبی برخوردار هستند زلزله های ویرانگر در سالهای اخیر محققان را به سمت تحقیق در مورد ساختمان های با رفتار لرزه ای مناسب سوق داده است.. از طرفی روش تحلیلی دقیق جهت بررسی رفتار یک سازه که در معرض زلزله قرار می گیرد، روش دینامیکی غیرخطی می باشد. اما به دلیل زمان بر بودن آن همواره سعی بر استفاده از روش تحلیلی جایگزین آن بوده است.در این پژوهش سعی بر این بود تا اثر مودهای بالاتر در ساختمان های EBF بلند بررسی شود و روش مودال پوش اور به عنوان ابزاری قدرتمند در مورد این گونه ساختمان ها استفاده شد. معیار کنترل صحت روش مودال پوش اور، روش دینامیکی غیرخطی (دقیقترین روش) بود و سعی شد نشان داده شود که روش مودال پوش اور می تواند تخمین مناسبی از روش دینامیکی غیرخطی باشد. در کنار آن روش های سنتی همچون روش تغییر مکان هدف FEMA356 نیز بررسی شد تا نشان داده شود که این روش سنتی دارای ضعف های زیادی در انجام این تخمین به خصوص در ساختمان های بلندمرتبه دارد.در این پژوهش سعی می شود اثر مودهای بالاتر به کمک روش مودال پوش اور در ساختمان های با مهاربند واگرا EBF بررسی شود. به همین دلیل 4 مدل 5 ، 12 ، 20 و 30 طبقه دوبعدی با مهاربند واگرا EBF انتخاب می شوند تا بتوان دقت روش مودال پوش اور را در اینگونه ساختمان های با اختلاف ارتفاع بررسی کرد. نتایج نشان داد که جواب های ناشی از روش مودال پوش اور در این گونه ساختمان ها نسبت به روش FEMA356 بسیار شبیه تر به روش دینامیکی غیرخطی می باشد. از طرفی مشخص شد که با افزایش ارتفاع دقت روش مودال پوش اور بیشتر می شود و می تواند دقیقتر روش دینامیکی غیرخطی را تخمین بزند.

کلیدواژه ها

دریفت طبقه، مهاربند واگرا، مودال پوش اور و تحلیل دینامیکی غیرخطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.