تأثیر روش های مختلف عمل آوری، استفاده از الیاف و مقاومت در برابر حرارت بالا و آتش بر روی خصوصیات مکانیکی بتن پودری واکنش پذیر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 752
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد حجازی

دانشیار مهندسی سازه، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان

حسین عبدالهی

کارشناس ارشد مهندسی سازه، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی دانش پژوهان

چکیده

در چند دهه اخیر با توجه به پیشرفت های حاصل شده در زمینه تکنولوژی بتن، انواعی از بتن های توانمند و فوق توانمند معرفی شده اند. از جمله بتن های فوق توانمندی که در سال 1994 توسط یک شرکت ساختمانی فرانسوی به ثبت رسید، بتن پودری واکنش پذیر می باشد. در این نوع بتن با حذف درشت دانه ها و جایگزینی آن ها با ماسه سیلیسی ریزدانه و با به کار بردن مقدار زیادی میکروسلیس و با نسبت آب به سیمان پایین به خواص فوق العاده ای از جمله مقاومت فشاری بسیار بالا (حداقل MPa 150)، چگالی تراکمی زیاد، نفوذپذیری کم و دوام بسیار بالا دست یافته اند. از دیگر مصالح مهم به کار رفته در این نوع بتن، الیاف فولادی ریز با مقاومت کششی بالا می باشد که سبب افزایش قابل ملاحظه ای در مقاومت خمشی، شکل پذیری و جذب انرژی بتن می شود. در این مقاله علاوه بر معرفی بتن پودری واکنش پذیر و مشخصات آن، با استفاده از نتایج تحقیقات انجام شده، روش های عمل آوری، استفاده از الیاف و مقاومت در برابر حرارت بالا و آتش بتن پودری واکنش پذیر مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داده است که با عمل آوری در حرارت، تحت فشار مناسب و استفاده از الیاف در این نوع بتن، می توان به مشخصات بسیار ویژه ای دست یافت. از جمله ویژگی های مهم بتن پودری واکنش پذیر مقاومت های بسیار بالا در خمش، کشش و فشار، شکل پذیری زیاد، چگالی بالا که باعث نفوذ ناپذیر شدن این نوع بتن می شود، مقاومت در برابر یخبندان و ذوب شدگی مداوم، دوام بالا و مقاومت در برابر ضربه می باشند.

کلیدواژه ها

بتن پودری واکنش پذیر، بتن فوق توانمند، الیاف، عمل آوری، آتش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.