ساخت و بررسی اثر دمای محیط و دمای پخت بر روی خواص فیزیکی فروالکتریکی (رفتار حلقه پسماند فروالکتریکی) نانو ذرات باریم استرانتیم تیتانات (BST)

محل انتشار: همایش ملی مواد نو
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,150

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NEWMATERIALS01_013

تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1387

چکیده مقاله:

در این پایان نامه خواص فروالکتریکی ذرات نانو ذرات باریم استرانتیم تیتانات (BaxSr(1-x)TiO3) مورد بررسی قرار گرفته است. برای تهیه ماده مذکور از متد شیمیایی مرطوب که در فشار و دمای نزدیک محیط قابل اجرا است، استفاده می شود. اندازه ذرات و بلورینگی آنها با استفاده از تغییر پارامترهای فرایند تهیه (دما و فشار و ...) قابل کنترل است. مشاهدات الگوهای پراش اشعه ایکس نشان داده است که ذرات از کیفیت بلوری بالایی برخوردارند و با افزایش نسبت Ba/Sr، اندازه نانو ذرات کاهش می یابد. برای بررسی خواص فروالکتریکی (رفتار حلقه پسماند فروالکتریکی) از مدار Sawyer-Tower که یک روش استاندارد برای شناسایی مواد فروالکتریک است، استفاده شده است؛ به همین منظور با استفاده از دستگاه پرس ئیدرولیک، از نانو ذرات قرص هایی با قطر 1cm ساخته شده است. برای بررسی اثر دمای پخت بر اندازه ذرات و خواص فرئالکتریکی آنها، مقادیری از نمونه در دماهای مختلف 150، 300، 450، 600، 1150 درجه سانتیگراد به مدت 3 ساعت پخت داده شده است سپس به بررسی اثرات دمای محیط بر روی خواص فروالکتریکی آنها پرداخته شده است.

نویسندگان

احمد هادی زاده

دانشگاه رازی، دانشکده علوم، گروه فیزیک. دانشجوی دکتری فیزیک ماده چگال

سید محمد الهی

دانشیار فیزیک ماده چگال

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :