جداسازی گونه ای از ویبریو تجزیه کننده نفتالن از حوزه جنوبی دریای خزر و بررسی سیستماتیک رشد آن در شرایط آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: ششمین همایش علوم و فنون دریایی
  • کد COI اختصاصی: ICMST06_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1857
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا یعقوب زاده

کارشناس ارشد میکروبیولوژی بخش بیوتکنولوژی گروه میکروبیولوژی

رضا صفری

کارشناس ارشد میکروب شناسی پزشکی و عضو هیئت علمی وزارت جهاد کشاورزی

چکیده

دریای خزر بوسیله پنج کشور شمالی احاطه شده است، بطوریکه آبهای الوده رودخانه ای ضایعات ناشی از استخراج نفت، به زیر آب رفتن دکل های نفتی ، صنایع پتروشیمی و حمل و نقل نفت کشها در دریا می تواند از مهمترین آلوده کننده های این دریا محسوب شود. از مهمترین ترکیبات نفتی ، ترکیبات آروماتیک بوده که به لحاظ ساختمان شیمیایی(حلقه های بنزنی) دارای پایداری بسیار بالایی می باشند و یکی از فراوانترین آنها ترکیبات نفتالن می باشد. تحقیقات انجام شده در ارتباط با وجود ترکیبات آروماتیک در آب حوزه جنوبی دریای خزر نشان از وجود ترکیبات آروماتیک نظیر نفتالن، آس نفتالن، فلورن، فنانترن، آنتراسن، فلورانتن. با غلظتهای مختلف از 0/004 تا 2/82 ppm می باشد.یکی از مهمترین ترکیبات آروماتیک نفتالن بوده که ترکیب دو حلقه ای بوده و دارای غلظت 0/008 تا 0/628 ppm در آب حوزه جنوبی دریای خزر و غلظت 0/1 تا 2 ppm در بافت ماهیان دریای خزر می باشد. برای جداسازی ویبریوهای تجزیه کننده نفتالن، نمونه ها ابتدا در محیط پایه معدنی دارای نفتالن کشت داده شده و پس از انکوباسیون در دمای 30درجه سانتیگراد بمدت 5-3 روز و کشت مجدد در محیط TCBS و انجام تستهای مختلف از نظر وجود ویبریو تجزیه کننده مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که گونه ای از ویبریو جدا شده که توانایی تجزیه نفتالن را دارار می باشد.

کلیدواژه ها

باکتری ، دریا ، تجزیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.