تاثیر عملکرد شیر های برقی و پمپ سیستم ترمز ضد قفل خودرو بر لرزش پدال ترمز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مکانیک، مکاترونیک و بیومکانیک
  • کد COI اختصاصی: MECHCONF01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صیاد نصیری

مربی، بخش مکانیک خودرو، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

بیژن معاونی

استادیار، دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم و صنعت، تهران

محمد اسفندیاری

کارشناسی مهندسی تکنولوژی مکانیک خودرو، دانشگاه علمی کاربردی ساپکو

محمد شمسی

کارشناس خودرو، بخش مکانیک خودرو، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

چکیده

در سیستم ترمز هیدرولیکی نیروی مورد نیاز ترمز توسط مایع هیدرولیک ترمز منتقل می شود. واحد HCU درسیستم ترمز ضد قفل خودرو وظیفه کنترل نیروی ترمزی به وسیله کنترل نمودن فشار مایع هیدرولیک ترمز هر چرخ را برعهده دارد. واحد کنترل الکترونیکی در مجموعه ABS پس از تصمیم گیری فرامین ارسالی جهت فعال کردن عملگر ها را ارسال می کند. عملگر های این سیستم یک موتور الکتریکی جهت راه اندازی پمپ هیدرولیک و سیم پیچ هایی جهت ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف شیرهای برقی به منظور ایجاد جا به جایی در اسپول شیر می باشد. به دلیل ایجاد فشارترمزی به وسیله پای راننده، نوسان مایع هیدرولیک ترمز منجر به لرزش پدال ترمز می گردد که این لرزش توسط رانندهاحساس می شود. هر چه توانایی سیستم از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری بالاتر باشد، عملکرد سیستم که از دیدگاه هدف سیستم ترمز ضد قفل خودرو کاهش مسافت ترمزی و افزایش فرمان پذیری می باشد بهتر خواهد شد. در این پژوهش تاثیر عملکرد پمپ و شیر های برقی بر نوسان فشار مایع هیدرولیک ترمز نشان داده شده است؛ برای این منظور سیستم ترمز ضد قفل خودرو در نرم افزار AMESim شبیه سازی شده و جهت صحه گذاری، نتایج به دست آمده با شرایط تجربی مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد هر چقدر فرکانس عملکرد شیر های برقی افزایش یابد نوسان بهوجود آمده در فشار مایع هیدرولیک ترمز کمتر می شود اما می بایست ضمن کاهش نوسان فشار توانایی اجرا کردن اهداف ABS را نیز مد نظر قرار داد.

کلیدواژه ها

سیستم ترمز ضد قفل، شیر های برقی، مدل سازی، شبیه سازی، نرم افزار AMESim

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.