طراحی بهینه چند هدفی تعادل مکانیزم چهارمیلهای با استفاده از الگوریتم تکامل تفاضلی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مکانیک، مکاترونیک و بیومکانیک
- کد COI اختصاصی: MECHCONF01_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 412
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان، رشت
استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان ،رشت
چکیده
مکانیزم چهارمیلهای سادهترین و درعینحال از پرکاربردترین مکانیزمها در گستره وسیعی از سیستمهای مکانیکی میباشد. تعادل کامل مکانیزم به معنای حذف کامل نیروها و گشتاورهای لرزشی در پایهها میباشد، زیرا وجود این نیروها و گشتاورهای لرزشی در پایهها و انتقال آن به قاب، سبب ایجاد ارتعاشهای ناخواسته میشود که از عملکرد مطلوب و عمر مفید مکانیزم خواهد کاست. از آنجایی که رسیدن به تعادل کامل امکانپذیر نمیباشد، بدین منظور دراین مقاله، بهبود مساله تعادل مکانیزم چهارمیلهای صفحهای مورد بررسی قرار گرفته است. بهمنظور حفظ تعادل مطلوب مکانیزم، کمینه کردن گشتاورها و نیروهای لرزشی پایهها به عنوان یک مساله بهینهسازی، مرتب و فرمولبندی شده است. توابع هدف شامل مولفههای گشتاورها و نیروهای لرزشی است و متغیرهای طراحی متشکل از: طول، جرم، ممان اینرسی و مکان مرکزجرم لینکهای متحرک مکانیزم میباشد. در راستای بهبود مساله بهینهسازی از الگوریتم چند هدفی تکامل تفاضلی با روش مرتبسازی نقاط غیر برتر استفاده شده است. نتایج بهدست آمده بهبود چشمگیری را در کاهش گشتاور و نیروهای لرزشی برای دستیابی به تعادل هرچه مطلوبتر مکانیزم چهارمیلهای صفحهای، در مقایسه با دستاوردهای پیشین نشان میدهد، همچنین مکانیزمهای بهینه که با توجه به نمودار پارتو پیشنهاد شدند، بههمراه نمایش اثربخشی آنها در رسیدن به هدف ارائه شدهاست.کلیدواژه ها
بهینهسازی چند هدفی، تعادل، مکانیزم چهارمیلهای، تکامل تفاضلیمقالات مرتبط جدید
- مسیریابی مبتنی بر خوشه بندی در شبکه های بین خودرویی با ترکیب الگوریتم های گرگ خاکستری و جهش قورباغه
- استفاده از مدل های زبانی در تشخیص آسیب پذیری کد
- مدیریت انرژی در شبکه های هوشمند با استفاده از منابع تجدیدپذیر
- اصول شستشوی صحیح شبکه بدون قطع برق
- افزایش کارایی و آپدیت سیستم ناوبری با استفاده از روش معادلات انتشار خطا و تخمین زاویه غیرفعال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.